Забелязвате ли през деня, че нещо не се чувствате добре.

...
Забелязвате ли през деня, че нещо не се чувствате добре.
Коментари Харесай

13 симптоми за ранно предупреждение, че имате камъни в бъбреците

Забелязвате ли денем, че нещо не се чувствате добре. Не сте сигурни какво тъкмо ви е, само че просто не ви е добре. Усещате малко болежка, малко дискомфорт, само че нищо в действителност не демонстрира какво ви има.

Обаждате се да си запазите час при доктор, само че първата опция е след една седмица. Тревожите се, че би трябвало да отидете в незабавното поделение, само че не желаете да реагирате прекомерно.

Ето за какво ви предлагаме да видите някои от ранните предупредителни знаци на опцията да имате камъни в бъбреците. Ако забележите тези признаци, това ще ви помогне да откриете по-рано какво ви е.

Какви са камъните в бъбреците?

Камъните в бъбреците се образуват, когато мощно съсредоточената урина развива минерали и стартира да циркулира в бъбреците или уринарния тракт. Когато това се случи, калций и други минерали, кристализират и стартират да се прилепват дружно, образувайки камък.

Често и мъчително уриниране

Един от най-честите признаци за ранно предизвестие, че имате камък, е неочакваната и необяснима потребност да ви се върви постоянно до тоалетната по дребна потребност, а когато се опитате да се облекчите изпитвате доста болежка и дискомфорт, а отделяте доста малко урина.

Разпространение на болката в гърба

Локална необяснима болежка се свързва също с ранните признаци на формиране на камък. Ако изпитвате болежка в гърба си, която като че ли се популяризира и се усилва с течение на времето, може да имате камъни в бъбреците, образуващи се в уринарния тракт.

Генитална болежка и заболявания, излъчени по сексуален път

Мъжете с камъни в бъбреците могат да открият, че някои от признаците са сходни на тези при заболявания, излъчена по сексуален път. Появява се болката, която се популяризира в скротума и тестисите. Дори мъчителното уриниране постоянно може да бъде неправилно диагностицирано. Не подценявайте нищо и си направете проучвания допустимо най-скоро.

Кръв в урината

В допълнение към смяната на честотата, може да забележите и смяна в цвета на урината. Ако урината ви към този момент не е ясна и жълта, само че вместо това смени цвета си и стане розова, алена или тъмнокафява, казусът се дължи на неспокойствие на лигавицата на бърека или уретера от самия камък.

Гадене и повръщане

Вашите бъбреци почистват тялото ви от отрови. Когато имате камъни, това също по този начин основава задръстване на бъбреците и тялото ви не може да се очисти толкоз ефикасно, а в комбиниране с интензивна болежка, може да аргументи гадене и повръщане.

Миризма от урина

Както оцветяването, по този начин и консистенцията на урината може да е знак за камъни в бъбреците. Ако забележите доста мощна миризма на урината ви, би трябвало да се консултирате с доктор. Причината за смяната е притокът на химикали и отрови в урината поради камъните в бъбреците.

Неспособност да седнете

С течение на времето камъкът в бъбреците ще нарасне до размер, когато е толкоз огромен, че предизвиква непрекъснат напън върху тялото, причинявайки мощна болежка, която се утежнява и става съвсем непоносима, когато човек е лежащ или седнал.

Температура и настинка

В някои редки случаи камъните в бъбреците остават по-малки и се придвижват в уринарния тракт за по нескончаем интервал от време, като „ надраскват “ лигавицата. Това може да сътвори предпоставки за зараза, вследствие на което човек подвига температура и го втриса.

Риск от зараза на уринарния тракт

Ако бъбречният камък остане в организма прекомерно дълго време, може да зародят доста затруднения. Камъните могат да причинят зараза на уринарния тракт, което може да бъде сериозен проблем с по-интензивни признаци. Консултирайте се с доктор неотложно, в случай че признаците ви се влошат.

Оток на бъбреците и корема

Когато камъкът на бъбреците стане прекомерно огромен, той към този момент няма да попадне елементарно през уринарния тракт и да бъде изхвърлен. Когато възникне това задръстване, то може изцяло да спре потока на урината и да се получи огромен напън върху бъбреците, което ще докара до отичане и мъка.

Лошите привички и камъни в бъбреците

Лошите здравословни привички могат да бъдат директно свързани с камъните в бъбреците. Пушенето и пиенето на алкохол могат да бъдат отговорни, само че и пиенето на несъразмерни количества леден чай, който е цялостен с оксалат, също може да аргументи остатък на химикали в урината, водещи до камъни.

Битката на половете

Според изследване, оповестено в списание Journal European European Urology, дамите са доста по-уязвими към зараза, когато се разболяват от камъни в бъбреците. Проучването демонстрира също по този начин, че степента на зараза се усилва и постоянно води до сепсис.

Нелекувани камъни в бъбреците

Ако не лекувате камъните в бъбреците или не обръщате внимание на признаците, резултатите могат да бъдат съдбовни. Ако тялото ви стане септично, известно също като отравяне на кръвта, поради камъните, затрудненията са доста огромни и доста сложни за лекуване. Сепсисът има висок % на смъртност.

Превенция и лекуване

Най-добрият метод да избегнете бъбречните камъни е да живеете здравословен метод на живот и да избявайте всичко, което може да сложи спомагателни отрови и химикали в тялото ви. Ако почувствате някой от признаците, неотложно посетете доктор, с цел да започнете неотложно лекуването на камъните в бъбреците, в случай че се открие, че това е казусът ви./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР