Забелязва се плато при първите области, които вдигнаха значително заболеваемостта

...
Забелязва се плато при първите области, които вдигнаха значително заболеваемостта
Коментари Харесай

Кунчев: Имаме само две мощни оръжия срещу COVID-19

 Забелязва се плато при първите области, които подвигнаха доста заболеваемостта – като Бургас, Търговище и Велико Търново, заяви пред БНР основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

По думите му там няма продължаващо повишаване на случаите, което е радостно, само че е прекомерно рано да се вършат заключения дали по тези места е достигната оптималната точка и ще стартира спад на случаите. 

" Важно е дали първите ще продължат да порастват или ще има противоположен ход, тъй като оттова можем да вършим заключения за продължителността на вълната ", уточни още Ангел Кунчев.  

Крайната, тъмночервена фаза, която изисква надали не цялостен локдаун, е при над 500 на 100 хиляди, напомни доцент Кунчев и добави, че приблизително за страната на 14-дневна база заболеваемостта е към момента доста по-ниска.

Няма изненада - знаем какво се случва, какви са главните опасности и проблеми, само че това няма да направи по-лесен конфликта с четвъртата вълна, означи Кунчев.

Както и при първите талази, нямаме проблем със здания, кревати и техника. Основният проблем е обезпечаването на медицински личен състав, а това е основното, съобщи той.

" От тази позиция е доста значимо хората да бъдат задоволително стимулирани, с цел да можем да преживеем и това напрежение. “

" Скептицизмът на обществото е непонятен. Мен персонално напряко стартира да ме плаши “, разяснява основният държавен здравен контрольор в предаването " Неделя 150 “. По думите му нито обстоятелства, нито числа, нито просвета правят някаква работа. 

Имаме две мощни оръжия – едното е окончателно: имунизацията, другото са ограниченията, само че хората са изтощени и всеобщо не съблюдават даже обикновени инструкции, изясни Ангел Кунчев.

Той призна, че явно има доста политика във вземането на решенията, изключително в бурната политическа обстановка у нас, в която всяко събитие, изключително пандемията, се натоварва с популизъм.

Кунчев уточни още, че всичко се политизира и се основава " нетърпима обстановка “.

Трябва да имаме търпението най-малко към месец да отложим всичко допустимо, с цел да не сътворяваме спомагателни предпоставки за разпространяване на вируса, счита доцент Кунчев.

Голяма част от икономическите обезщетения, които страната стартира да изплаща, влизат в действие, когато ограниченията са национални, напомни той.

Според Кунчев изобщо няма спор за това какъв брой е значимо децата да са в учебно заведение. По думите му няколкото разновидността на МОН за протичане на образователната година са оптимално точни и " според от обстановката ще дадат оптималната сигурност на всички, посещаващи учебно заведение “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР