Забелязва се леко поевтиняване на хляба в цялата страна. Цената

...
Забелязва се леко поевтиняване на хляба в цялата страна. Цената
Коментари Харесай

Прогноза: Цената на хляба отново ще скочи

Забелязва се леко поевтиняване на хляба в цялата страна. Цената му обаче ще се върне към старите си равнища още идващия месец, поради по-скъпата нова годишна продукция от зърно. Тази прогноза направи в студиото на  „ Здравей, България ” президентът на КНСБ Пламен Димитров.
 
„ Инфлацията продължава да пораства. Официалните данни са такива. Това е много притеснително – изключително през лятото. Основаната причина са по-скъпите енергоносителите, само че и всичко по веригата.

За нас до края на годината може би комулативната инфлация ще приближи 18-19 %, а тази, която всички плащаме – т.е. тези 20 артикули и услуги, които следим – са към този момент 45 % по-скъпи ”.
 
По думите му последните проучвания от предходната седмица в цялата страна демонстрират, че хлябът е поевтинял приблизително с сред 2 и 6 %. „ Най-голямо е намалението  в огромните вериги, като някъде понижението е с 20 на 100. В дребните магазини обаче поевтиняване изобщо не се вижда ”.

Как въздейства " шринкфлацията " върху държанието и портфейла ни

Според него цената на хляба ще се върне на старите си равнища още през идващия месец. „ Причината за това ще бъде новата годишна продукция зърно, която ще влезе в ценообразуването и всички знаем, че ще бъде по-скъпа ”, уточни Димитров.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР