Забелязан е сериозен глобален спад на броя деца, които жените

...
Забелязан е сериозен глобален спад на броя деца, които жените
Коментари Харесай

Жените по света имат средно по 2.4 деца

Забелязан е сериозен световен спад на броя деца, които дамите имат, настояват учени.
Техният отчет демонстрира, че плодовитостта на дамите е намаляла и съвсем половината от страните в света се изправят пред „ бебешки банкрут” – което значи, че няма задоволително родени деца, с цел да се възвърне популацията, оповестява BBC.
Учените споделят, че откритието е било „ голяма изненада”. И ще има съществени последици за обществото, в което ще има „ повече баба и дядовци, в сравнение с внуци”.
Изследване оповестено в " Ланцет ", демонстрира наклонността във всяка страна от 1950 година до 2017 година През 1950 година световно дамите са имали 4.7 деца в техния живот, само че за предходната година тази цифра е 2.4 деца. Но има и огромни вариации в резултатите на другите народи.
Например коефициентът на плодовитост в Нигерия и Западна Африка е 7.1, а в Кипър дамите имат приблизително по 1 дете.
Във Англия коефициентът е 1.7 деца в живота на една жена, а в България е 1.5 дете на жена. Средно европейката има 1.8 деца за целия си живот.
Тези данни са притеснителни, защото, когато междинната плодовитост в една нация спадне под 2.1 дете, то популацията стартира да се срутва.
В началото на проучването през 1950 година нито една страна не е била под това число.
Кои страни са наранени?
Основно стопански развитите страни, в това число тези в Европа, както и Съединени американски щати, Южна Корея и Австралия. Но това не значи, че броя на живеещите там е намалял, защото размера на популацията е комбинация от данните за плодовитостта, смъртността и миграцията.
Но за какво плодовитостта спада?
Спада в плодовитостта не се дължи на качеството на спермата, както и нищо, което нормално може да ви хрумне, когато става въпрос за плодовитост.
Основните три фактора за понижаване на коефициента на плодовитост са, по-ниската детска смъртност, което значи, че една жена има потребността да ражда по-малко деца. Друг фактор е по-добрият достъп до контрацептиви, както и по-доброто обучение и работа на доста дами.
Източник: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР