Забелязали ли сте, че с времето телефона ви започва да

...
Забелязали ли сте, че с времето телефона ви започва да
Коментари Харесай

Лесни начини да ускорите работата на телефона си

Забелязали ли сте, че с времето телефона ви стартира да забавя работата си? От MakeUseOf дават няколко потребни съвета по какъв начин може да се противодейства за това. Препоръките важат за Android смарт телефони.

Изчистване на ненужната информация

Трябва да прегледаме всички остарели приложения, фотоси и музикални файлове, които не употребяваме. След това би трябвало да се „ пипнат” някои функционалности и настройки.

Премахване на нежелателни приложения

Често някои приложения злоупотребяват и употребяват много повече запаси в сравнение с е рационално. Това може да се отрази много съществено на старите устройства. За Android 5 и нагоре, идентифицирането на такива приложения може да стане посредством ревизиране на разрешенията за достъп до запаси.

Това може да се направи от Settings > Apps, където от листата с варианти от падащото меню да се избере Permissions (Разрешения). Тук може да се види кои приложения до кои функционалности на телефона имат достъп. Приложение за фенерче да вземем за пример, няма за какво да желае достъп до SMS-ите или контактите. Някои смарт телефони разрешават и унищожаване на разрешението за обещано приложение да се пуска със стартирането. Това обаче не е алтернатива за всички.

Оптимизиране на устройството

Този способ работи за Android 4 и нагоре. Нужно е да има най-малко 25% свободно място в устройството. След това би трябвало да се задейства самолетния режим на устройството и да се свърже със зарядното и да се остави най-малко една нощ или по опция 24 часа. Така телефонът ще извърши развой по освобождение на паметта, само че няма да приема позвънявания.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР