Забелявали сте, че автомобилът Ви е започнал да изразходва доста

...
Забелявали сте, че автомобилът Ви е започнал да изразходва доста
Коментари Харесай

Как да намалим разходите за гориво?

Забелявали сте, че автомобилът Ви е почнал да изразходва много гориво, а касовите бележки от бензиностанциите удрят видимо по бюджета Ви? Използвайте тези хитри трикове, с цел да съкратите разхода.

Заменяйте навреме износените елементи и разходни материали. Технически изправният автомобил употребява толкоз гориво, колкото е посочено в техническата му документи. Ето за какво, в случай че желаете да спестите, не отлагайте ремонта. Откривайки първите признаци за нередовност, на която и да е от изброените системи, посетете автосервиза за по-подробна диагностика.

Старайте се постоянно да заменяте на време въздушните филтри, маслото, антифриза и така нататък Така освен ще съумеете да намалите разхода на гориво, само че и ще избегнете скъпоструващия ремонт на значими системи и съставни елементи, поучават от AutoDoc. Освен това, характерностите на употребяваните работни течности постоянно би трябвало да подхождат на указаните в техническата документи на автомобила параметри.

Променете стила си на шофиране, а точно:

Старайте се да натискате педала на газта умерено, поддържайки оборотите в рамките на 2000-2500 об/мин за дизеловите и 2500-3000 об/мин за бензиновите мотори.

Научете се да употребявате мотора, като спирачка. Отказът от наложително нямаляване на въртящия миг, води до основна спестовност на гориво.

Гасете мотора, в случай че продължителността на прекъсване се чака да надвиши минута. За 10 секунди на луфт се изразходва повече гориво, в сравнение с за палене на мотора.

Старайте се да следите оборотите на мотора: по време на отмерено придвижване, те би трябвало да са 1500-2000 об/мин за дизеловите и 2000-2500 об/мин за бензиновите мотори.

Спазвайте отдалеченост от предния автомобил, с цел да не задействате спирачката без нужда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР