Забележителен рекорд фиксираха изследователи от университета в Кеймбридж в редовното

...
Забележителен рекорд фиксираха изследователи от университета в Кеймбридж в редовното
Коментари Харесай

Кембриджският университет: На хората им се повръща от демокрация

Забележителен връх фиксираха откриватели от университета в Кеймбридж в постоянното изследване "Global Satisfaction with Democracy 2020, което те организират, като интервюират хиляди хора по света:

1. След разпадането на измамата с дотком, при започване на 2000-те години стартира да се оформя наклонност, когато от ден на ден хора на планетата се нервират от по този начин наречената „ народна власт “.

2. Тенденцията се ускори след финансовия провал през 2008 година

3. Сега рекордна част от популацията на планетата (57,5%) не е удовлетворена от „ демокрацията “, като за първи път в историята това е по-голямата част от планетата.

4. За съпоставяне - през 2005 година дялът на такива хора е 38,7%, т.е. от този момент всеки пети човек на планетата е отчаян от този виртуален призрак.

5. Държави, в които дялът на „ разочарованите наивници “ е повишен най-вече - Съединени американски щати, Бразилия, Нигерия и Мексико.

6. Учените разясняват това в отчета по следния метод: „ Американците са привикнали да считат себе си за сияещия град на хълма, само че злополуката от 2008 година промени всичко, самооценката деградира “.

Global Satisfaction with Democracy 2020
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР