Забавянето на западната помощ за сигурност може да доведе до

...
Забавянето на западната помощ за сигурност може да доведе до
Коментари Харесай

ISW: Русия между призивите за обединение и преследването на етносите

Забавянето на западната помощ за сигурност може да докара до забележителен дефицит на ракети за противовъздушна защита на Украйна. Така съветските сили ще бомбардират по-агресивно украинските сили, или даже градовете на фронтовата линия.

New York Times заяви на 9 февруари, че съгласно американски чиновници, украинските ресурси от ракети за противовъздушна защита ще се изчерпят през март 2024 година без в допълнение попълване от западната помощ за сигурност. Украински публични лица неотдавна също предизвестиха, че страната е изправена пред сериозен дефицит на ракети за противовъздушна защита, защото забавянето на западната помощ продължава да принуждава Украйна да употребява материални средства.

Руските сили постоянно оказват напън противовъздушната защита на Украйна посредством удари с ракети и дронове, интегриращи ирански и севернокорейски оръжия с съветски системи против тиловите региони. В опит да принудят украинските сили да употребяват ракети за противовъздушна защита и да изтеглят системите за противовъздушна защита от фронтовата линия.

Украинските сили преди този момент смъкнаха тактически съветски самолети в Херсонска област през декември 2023 година, което имаше краткотраен възпиращ резултат върху поддръжката на съветската авиация за съветските сухопътни интервенции.
 План Б на Запада: През НАТО да минават оръжейните доставки за Украйна
План Б на Запада: През НАТО да минават оръжейните доставки за Украйна

Ханделсблат написа за разновидността, в случай че Тръмп завоюва изборите в Съединени американски щати

Свалиха и съветски аероплан за радарно разкриване на далечни дистанции А-50 на 14 януари, което по сходен метод докара до краткотрайно понижаване на интервенциите на съветската авиация над Азовско море . Засилването на съветската ударна акция през последните седмици евентуално в допълнение е оказала напън върху противовъздушната защита на Украйна и може да е принудила Украйна да преразположи противовъздушната защита, която преди този момент е била в положение да наложи ограничавания на съветската тактическа авиация, настояща по фронта и в съветския гръб.

Това се показва в дневния разбор на " Института за проучване на войната " (ISW).

Руската авиация е засилила интервенциите в поддръжка на настъпателните интервенции в Източна Украйна през януари 2024 година, изключително покрай Авдеевка. Това допуска, че лимитираните украински ресурси от ракети за Противовъздушна отбрана може да дават на съветската авиация повече благоприятни условия за офанзива.

Критичен украински дефицит на ракети за противовъздушна защита може да разреши на съветските сили да ръководят самолети, изключително пилотирани самолети , които нормално носят по-тежки товари, по-близо до и оттатък сегашната фронтова линия в Украйна в мащаб. Руската войска към момента не е провеждала поредни огромни авиационни интервенции в поддръжка на съветските сухопътни офанзиви и интензификацията би представлявала забележителна опасност за Украйна.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски назначи генерал-майор Анатолий Бархилевич за шеф на украинския общоприет щаб на мястото на генерал-лейтенант Сергий Шаптала.
 Зеленски разгласи идващите промени в управлението на армията
Зеленски разгласи идващите промени в управлението на армията

Осъди ударите по Харков, умъртвили цивилни

Зеленски означи на 10 февруари, че украинският главнокомандващ генерал-полковник Александър Сирски е предложил Бархилевич , а Сирски е поздравил Бархилевич за назначението му.

Зеленски назначи полковник Вадим Сухаревски за заместник-главнокомандващ, отговарящ за безпилотните системи, и полковник Андрий Лебеденко за заместник-главнокомандващ, отговарящ за нововъведенията.

Зеленски също по този начин назначи бригаден военачалник Володимир Хорбатюк за заместник-началник на Генералния щаб, отговарящ за интервенциите, планирането и управлението; бригаден военачалник Алексий Шевченко като заместник-началник на Генералния щаб по логистиката; и бригаден военачалник Михайло Драпатий като заместник-началник на Генералния щаб, отговарящ за образованието.

Кадри от съветски дрон, оповестени на 9 февруари, демонстрираха съветски сили да екзекутират украински военнопленници покрай Клещеевка в посока Бахмут.

На фрагментите се вижда по какъв начин съветски боец екзекутира невъоръжен украински пандизчия, който се предава с вдигнати ръце и убива втори украински пандизчия , откакто хвърля граната в землянка. Главната прокуратура на Украйна е почнала досъдебно произвеждане и наказателно произвеждане. Атакуването на бойци, приети за отвън бойни дейности, изключително в това число тези, които ясно са изразили желание да се предадат, е нарушаване на член 41 от Женевската спогодба за отбрана на жертвите на интернационалните въоръжени спорове.

Подобни предходни фрагменти демонстрират съветски сили, екзекутиращи украински военнопленници покрай Роботине в западната Запорожка област и покрай Степове в посока Авдеевка през декември 2023 година
 Украйна удържа, само че
Украйна удържа, само че " доста мъчно " съветските сили край Авдеевка

Руските войски нападат града от всички направления

Руската южна формация на силите е виновна за посоките на Бахмут и Авдеевка, а обособена неназована съветска формация на силите е виновна за западната Запорожка област, което демонстрира, че практиката на екзекутиране на украински военнопленници не е лимитирана до един бранш на фронта или зона под една съветска формация сили.

Руският президент Владимир Путин и външният министър Сергей Лавров повториха няколко познати тези на Кремъл за  оправдаване на войната на Русия в Украйна и опасност към Запада на гала по случай Деня на дипломатите на 10 февруари. Путин съобщи, че един от целите на съветското Министерство на външните работи (МВнР) е да " сплотява многонационалния и многоконфесионален съветски свят посредством поддръжка на сънародниците на Русия в чужбина ".

Кремъл неведнъж е твърдял, че Руският свят, неразбираемо дефиниран, включва украинци и че съветските офанзиви в Украйна са били сякаш в отбрана на " сънародниците в чужбина " в Украйна.

Призивите на Путин за обединяване на многонационалния и многоконфесионален Руски свят са в несъгласие с действителното гонене от страна на съветските управляващи на етнически групи и религии, в това число някои християнски секти, в Русия и окупирана Украйна.
 Путин пред Карлсън: Русия към момента не е постигнала задачите си в Украйна Обновена
Путин пред Карлсън: Русия към момента не е постигнала задачите си в Украйна

Кремъл нямал териториални искания към Полша и Латвия, само че това не означавало, че няма да се пази

Речта на Путин демонстрира, че тези старания евентуално ще останат приоритет на Кремъл и отсега нататък.

Лавров също приказва в Деня на дипломата и повтори разказите на Кремъл за появяването на нов многополюсен свят.

Лавров продължи остро да подлага на критика Запада за опитите му да " наложи неправдив еднополюсен неоколониален модел " на света. Лавров съобщи, че Западът възразява против поддръжката на Русия за правилата на интернационалното право, изключително правилото на суверенното тъждество на страните, макар обстоятелството, че Русия неведнъж е подкопавала и атакувала независимостта, държавността и суверенитета на Украйна, всички от които тя особено обезпечени през 1991 и 1994 година

ISW по-рано видя опитите на Кремъл да се хареса на по-широка аудитория , която евентуално не се разпознава с идеологията на Руския свят, и изказванията на Лавров евентуално са предопределени за интернационална публика, изключително в тези страни, които Лавров уточни като имащи възходящи връзки с Русия, в това число Сирия, Куба и Венецуела, както и Иран и Северна Корея.

Рупорите на Кремъл повториха настоящите съветски разкази , обвиняващи Запада, по-специално Съединените щати, за неналичието на градивни мирни договаряния за преустановяване на войната в Украйна, макар многочислените съветски изказвания, показващи, че не се интересува от добросъвестни мирни договаряния. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи на 10 февруари, че Кремъл не е видял никакви индикации за предпочитание или политическа воля на Америка за мирни договаряния с Русия.
 Песков: Русия е подготвена за договаряния, само че откакто реализира задачите си
Песков: Русия е подготвена за договаряния, само че откакто реализира задачите си

Военната интервенция ще продължи до реализиране на задачите, в случай че дипломацията не помогне, сподели представителят на Кремъл

Говорителят на съветското министерство на външните работи (МВнР) Мария Захарова по сходен метод съобщи, че вероятностите за разговор сред Русия и Съединени американски щати зависят напълно от желанието на Америка да договаря на основата на взаимно почитание. Руският заместител външен министър Михаил Галузин също повтори изказванията на Кремъл, че Западът не желае мир в Украйна и желае да нанесе стратегическо проваляне на Русия.

Акцентът на Песков и Захарова върху договарянията със Съединените щати е част от продължаващите старания на Кремъл да показа Запада като единствен логичен сътрудник в договарянията в Украйна, с цел да убеди Запада да одобри предпоставката на Кремъл, че Украйна няма самостоятелна организация и да получи отстъпки от Западът, който подкопава украинския суверенитет и териториална целокупност. Руският президент Владимир Путин се опита да продължи дългогодишната осведомителна интервенция на Кремъл, която лъжливо твърди, че Русия е заинтригувана от договаряния за преустановяване на нейната война в Украйна по време на изявление от 8 февруари, само че вместо това сподели в цялото изявление, че Русия няма интерес от договаряния на благосклонност, както ISW продължава да смята.

Путин и други съветски публични лица неведнъж са алармирали и от време на време намерено са заявявали, че Русия не се е отказала от своите максималистични цели в Украйна, които ISW правят оценка като цялостна украинска и западна капитулация.

Руската държавна дума преглежда законопроект, ориентиран към по-нататъшно цензуриране на артисти, избрани като задгранични сътрудници, евентуално ориентиран към цензуриране на противоречие от опозиционни медии и видни гласове в осведомителното пространство. Ръководителят на комисията на Руската държавна дума за следствие на задгранична интервенция във вътрешните работи Виталий Пискарьов съобщи на 10 февруари, че Думата е подготвила и преглежда законопроект, който ще забрани на съветски жители и компании да популяризират в платформи, благосъстоятелност на лица, избрани като " задгранични сътрудници ".. "

Председателят на съветската Държавна дума Вячеслав Володин добави, че Русия би трябвало да попречи на задгранични сътрудници да печелят каквито и да било приходи в Русия.

Този законопроект ще засегне мощно съветските опозиционни медийни източници, доста от които са законно избрани като задгранични сътрудници. Тези медии може да се наложи да закрият интервенциите си или да реалокират главните си интервенции отвън Русия, с цел да запазят източниците си на приходи, което може да повлияе на способността им да рапортуват надеждно вести в Русия. Други участници в осведомителното пространство, като опозиционно насочени медии без етикета на задграничен сътрудник или маргинални ултранационалистически блогъри, които разчитат на рекламни доходи от своите канали в Telegram, могат в допълнение да самоцензурират наличието си, с цел да избегнат приемането на обозначението за задграничен сътрудник и да поддържат източници на приход.

Кремъл по-специално се бори с несъгласието и консолидира контрола върху съветското осведомително пространство преди изборите през март 2024 година Този законопроект евентуално има за цел да ограничи мощно опозиционните медийни източници, като в същото време ускори натиска за автоцензуриране в съветското осведомително пространство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР