Забавянето на световната икономика, рисковете, свързани с евентуалното напускане на

...
Забавянето на световната икономика, рисковете, свързани с евентуалното напускане на
Коментари Харесай

Производствената рецесия на Германия се задълбочава

Забавянето на международната стопанска система, рисковете, свързани с възможното овакантяване на Англия от Европейския съюз без договорка и комерсиалните разногласия доведоха до най-бързите темпове на стесняване на интензивността в индустриалния бранш на Германия от юли 2012 година насам.

Индексът на индустриалната интензивност PMI на Markit, който съставлява към една пета от стопанската система, падна до 80-месечно дъно от 44,1 пункта. През февруари той бе на равнище 47,6, осведоми Reuters.

Това е третият следващ месец, в който показателят е под 50.0 - границата, разделяща растежа от свиването.

" Показателите и за новите поръчки и за износните продажбите в този момент падат със скорост, която не е била следена от международната финансова рецесия насам, като от ден на ден компании регистрират по-ниско търсене, поради Brexit, неустановеност при търговията, проблеми в автомобилната промишленост и като цяло по-слебо световно търсене ", споделя Фил Смит от IHS Markit.

Новите поръчки означават максимален спад от април 2009 година насам.

Отслабването на износа докара до закъснение на най-голямата стопанска система в Европа, която означи най-ниския си ритъм на напредък през последните пет години предходната година.

Икономиката разчита на ползване за напредък. Силният пазар на труда, растящите заплати и ниските лихвени проценти поддържат цикъла, учреден на потреблението.

" Производствената продукция спадна доста и най-бързо от 2012 година насам, като секторът на потребителските артикули се причисли към свиването при междинните и финансовите артикули ", споделя Смит.

Той прибавя: " Устойчивият растеж на заетостта преди март бе единственият оставащ проблясък в бранша, само че последното изследване сподели спад на работните места за първи път от три години, съгласно данни от отчетите на редица компании, които демонстрират, че някои краткотрайни контракти не са били възобновени. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР