Забавянето на стопанството на Индия продължава да се ускорява, предаде

...
Забавянето на стопанството на Индия продължава да се ускорява, предаде
Коментари Харесай

Икономиката на Индия също се насочва към рецесия

Забавянето на стопанството на Индия продължава да се форсира, съобщи Zero Hedge. Последните данни от третата по мярка стопанска система в Азия, оповестени при започване на седмицата, демонстрират, че индустриалното произвеждане през септември е отчело спад от 4,3% на годишна основа, което е най-сериозното му намаление от октомври 2011 година

Това е второ следващо намаление на индустриалното произвеждане, което значи, че най-важният бранш в стопанската система на страната се доближава към техническата криза. Сред най-засегнатите браншове е автомобилното произвеждане, което в световен проект изпитва съществени проблеми.

" Забавянето, наподобява, има дълбоки корени, изключително в индустриалния бранш ", разяснява професора от Националния институт по обществени финанси и политики Н. Р. Бханумурти. " Това несъмнено ще усили несигурността пред растежа за актуалната година. "

Затрудненията в бранша доведоха до освобождението на повече от 350 хиляди чиновници за първото полугодие, а към средата на лятото продажбите на локалния производител Tata Motors се сринаха с 49% на годишна основа, следвани от тези на Suzuki India (32,7%) и Mahindra and Mahindra " s (26%). Към откомври браншът записва повече от 12 следващи месеца на спад на продажбите.

Автомобилното произвеждане е основен сегмент от индийската стопанска система като в него и в обвързваните браншове работят повече 35 млн. души, а за производството на коли в страната се употребява една четвърт от потенциала на индустриалното ѝ произвеждане. Индия е четвъртият максимален промишлен производител в света сега.

Резкият спад на производството докара до усложнения и в други браншове, измежду които е енергетиката, където търсенето на сила доближи до най-ниската си стойност за последните 12 години, откакто спадна с 13,2% на годишна основа през октомври. Най-засегнати бяха щатите, в които има централизация на индустриални компании, в това число Махараштра и Гуджарат, където спадът в търсенето на електрическа енергия надвиши 20%.

Икономическият напредък в Индия също удари 6-годишно дъно, откакто през второто тримесечие регистрира повишаване от едвам 5% на годишна основа. Освен спада на индустриалното произвеждане се регистрира и намаление на потребителското търсене през последните тримесечия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР