Забавянето на екстрадицията на Цветан Василев е необичайно за международното

...
Забавянето на екстрадицията на Цветан Василев е необичайно за международното
Коментари Харесай

Цацаров изумен от процедурата на екстрадиция на Цветан Василев

Забавянето на екстрадицията на Цветан Василев е извънредно за интернационалното право, стана ясно от коментара на основния прокурор Сотир Цацаров. За мен то е резултат на напълно различен вид въздействие , друго от естественото и то е - политическо въздействие, сподели още обвинител номер едно.

Процедурата в съда продължавала без решение всъщност . Аз сходен случай на екстрадиция не съм виждал, разясни Цацаров.

Главният прокурор разяснява и последните акции на спецпрокуратурата във връзка с незаконното произвеждане на цигари . Цацаров увери, че акциите против контрабандата ще продължат и даде обещание, че " перлите в короната ще бъдат доста ".

Той направи професионална оценка на министър Младен Маринов, като го избрани отличен експерт .

Припомняме, на 14 февруари стана ясно, че Цветан Василев е получил в Сърбия шестте призовки, изпратени му посредством управляващите. Защитата на Василев беше на мнение, че банкерът е нередовно свикан.

На 13 декември 2017 година делото не потегли поради неполучаване на отговор на правосъдната поръчка до Сърбия за Цветан Василев.
Тогава, при започване на съвещанието стана ясно, че призовката на Цветан Василев е върната от посочения адрес, като по сведение на домоуправителя подсъдимият не е бил забелязван във входа от 4 година
Иван Гешев - един от прокурорите по делото, съобщи, че делото ще го има и прокуратурата има интерес, то да тръгне. Той съобщи, че доказателствата, с които разполагат, ще дадат отговорите на въпросите, които се задават в обществото.

Припомняме също по този начин, че на 9 февруари 2018 година с гласовете на Движение за права и свободи и ГЕРБ депутатите одобриха на второ четене препоръчаните от Движение за права и свободи промени в Закона за банковата неплатежоспособност. Законът е прочут още като Закон за вторичното плячкосване на КТБ. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се скараха за закона за КТБ в пленарна зала. Впоследствие президентът Румен Радев наложи несъгласие върху закона за КТБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР