Забавянето на доклада на междуведомствената работна група за работата по

...
Забавянето на доклада на междуведомствената работна група за работата по
Коментари Харесай

Браншова камара Пътища подкрепя протеста на работодателските организации

Забавянето на отчета на междуведомствената работна група за работата по всички контракти за настоящ ремонт и поддържане и неналичието на призната Методика за индексиране на договорите в строителството основават действителна заплаха за унищожаването на пътно-строителния отрасъл. Българска браншова камара " Пътища " към този момент година сигнализира, че браншът е подложен на невиждан напън, който компаниите, упражняващи активността, не могат да понесат, се споделя в позиция на браншовата организация, изпратена до медиите.

В нея се показва, че Българската браншова камара " Пътища " поддържа националния митинг на работодателските организации на 18 май.

Администрацията не можа да съблюдава поетите задължения и да възобнови ремонтите на всички републикански пътища, поради неналичието на Методология за съответна индексация на цените на материалите, която да даде опция за работа, без компаниите да генерират спомагателни загуби, считат от Камарата. 

От браншовата организация показват, че министър председателят Кирил Петков не е спазил уговорката, който персонално е поел, до 7 май 2022 година да завърши на работата на междуведомствената комисия, която да направи инспекция на договорите и осъществените действия по всички контракти за настоящ ремонт и поддържане. От браншовата организация молят във допустимо най-кратки периоди да бъдат публично осведомени с отчета и да бъдат поети задължения с съответни периоди за разплащане на останалите 50 на 100 от изпълнените и сертифицирани действия. 

През последните месеци Българската браншова камара " Пътища " води диалози с изпълнителната власт и по отношение на фрапантния скок на цените на строителните материали. Приемането на Методика за индексиране на договорите в строителството е извънредно належащо. Досега обсъжданият механизъм бе това да се случи посредством разпореждане на Министерския съвет, само че тази седмица бе препоръчано да се одобряват ремонти в Закона за публичните поръчки. Подобна мярка ще забави фрапантно процеса и обрича строителния бранш на крах, акцентират от организацията. 

Камарата моли поетите задължения от държавните институции да бъдат спазени и поддържа справедливите съгласно организацията претенции на оповестения народен митинг на национално представителните работодателски организации. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР