Забавяне на обработката на протоколите от изборите на Районните и

...
Забавяне на обработката на протоколите от изборите на Районните и
Коментари Харесай

Забавяне на протоколите заради много грешки

Забавяне на обработката на протоколите от изборите на Районните и Секционните изборни комисии се обрисува в страната. 16 часа след края на изборния ден към момента доста членове на СИК не престават да броят и чакат.

С връщането на хартиената бюлетина се върна и остарялата картина на разнасянето на чували с бюлетини, както и безсънната нощ.
 Чувалите с бюлетини към този момент са в НДК и
Чувалите с бюлетини към този момент са в НДК и " Арена Асикс "

В НДК ще се регистрират 23-ти РИК и 25-ти РИК

Най-тежко минава броенето в София в НДК и в Кърджали .

Основните аргументи са две: Най-често в протоколите са сбъркани числата при сбора от машинно и хартиено гласоподаване, като доста от членовете на Комисии са го сметнали дружно, а втора причина: 12 точки в изборния протокол.

В НДК има припаднала жена, в Кърджали членове на СИК са чакали под намерено небе, оповестява Българска национална телевизия.

Други аргументи са: Протоколът е 18 страници, машината пуска бюлетина, която не разчита нищо.

В НДК се броят резултатите от 23 и 25 многомандатен избирателен регион. В 23 МИР, който е и най-големият в цялата страна, към една трета от всички протоколи са сбъркани. Това постанова връщането им на секционните изборни комисии, нанасят се нужните корекции.
 Депутатите обезпокоени да не се отворят чувалите с бюлетини
Депутатите обезпокоени да не се отворят чувалите с бюлетини

Демократична България упорства за основаване на преброителни центрове

Над 50 рейса се подредиха през нощта пред залата на Районната изборна комисия в Бургас, написа БНР.

В спортната зала " Бойчо Брънзов ", където се намира Районата изборна комисия в Бургас, бе основана добра организация. Там броенето е завършило.

" От Поморие съм, близо 2 часа чакаме. Позабавихме се, имахме проблеми. Организацията на пътуването е такава, че в случай че едната секция не е подготвена, другите не потеглят. Добре, че имаше ниска изборна интензивност, с цел да се оправим по-бързо. Два часа ни лиши броенето. Протоколите са комплицирани. ", сподели член на СИК пред БНР.

В Районната изборна комисия в Кърджали продължава приемането на изборните документи на секции, които чакат своя ред.
 Граждани стачкуват пред Народното събрание против хартиената бюлетина
Граждани стачкуват пред Народното събрание против хартиената бюлетина

Движението пред Народното събрание е блокирано

140 от общо 540 комисии към момента не са предали протоколите си, заяви за Българска национална телевизия ръководителят на Районната изборна комисия Павел Гатев.

Голямото закъснение се е получило поради проблеми с преброяването и всеобщо сбъркани протоколи. Смесеното преброяване на машинни разписки и хартиени бюлетини също довело до усложнения, а неотбелязани преференции в допълнение забавиха процеса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР