Забавно е да гледаш вълненията на леля Пена и чичо

...
Забавно е да гледаш вълненията на леля Пена и чичо
Коментари Харесай

Забавно е да гледаш вълненията на леля Пена и чичо Гошо колко имат и колко нямат депутати и правителство

Забавно е да гледаш вълненията на вуйна Пена и чичо Гошо какъв брой имат и какъв брой нямат депутати и държавно управление. Нездравият интерес придобива някакви изключително грозни нюанси. Ако има – за какво има – крал е. Ако няма – за какво няма – негодник и прахосник е. Самата концепция да се развяват парцели и пари на хората във властта е смешна. Нима мислите, че Борисов ще си заявява откраднатото в тази декларация и можете да го установите? Нима мислите, че в случай че някой краде от властта, ще си го заявява почтително в рубрика „рушвети“? Прах в очите на народа, това е. И несъмнено, дъвка за публицистите, които най-малко три дни ще дъвчат кой за какво и какво има.

Който се интересува от научна фантастика, може да се сети за един роман на Любен Дилов – татко. В който се споделя, че най-хубавото оръжие е голото – без близки, парцели и пари. Не можеш да го заплашиш, не можеш да му вземеш нищо.

От друга страна, в действителност ли вярвате, че хора, работили цялостен живот като политици, единствено от заплати имат тези парцели? Е, живи и здрави да сте, като нямате самун, ви обезпечават зрелища.

Последните години, за жалост, присъствах на доста погребения. Дупките в земята бяха все два на един. Резервни за парцели и пари не видях. Не видях нотариални актове и банкови сметки в ковчезите. Не помня някой в последния си момент да си е броил парите. Нито пък парцелите.

Аз по тази причина броя мигове. Места, прекарвания и живот. Живи и здрави да сте воайорите. Кой каквото носи в душата си, единствено това ще отнесе там, където ще е същинският съд.

Елена Гунчева
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР