Забързаното ежедневие, непрекъснатата заетост и ангажираност на дамите с дейности,

...
Забързаното ежедневие, непрекъснатата заетост и ангажираност на дамите с дейности,
Коментари Харесай

Микровълновата печка – ползи и вреди

Забързаното всекидневие, непрекъснатата претовареност и ангажираност на дамите с действия, разнообразни от готвене и грижа за дома, слага пред тях предизвикването да отмятат домакинските действия бързо и елементарно. Микровълновата печка е правилен техен асистент в бързото подготвяне на вечеря или стоплянето на закупената подготвена храна. Икономична, компактна, преференциална, мултифункционална, подобаваща за стопляне, топене и даже готвене на храна, микровълновата печка е неотменна част от всяка кухня и обезпечава безспорни улеснения. Безопасна ли е за здравето обаче приготвената в нея храна, или се трансформира в радиоактивна? Не, храната не става радиоактивна, само че въпреки всичко има рискове и вреди, за които да внимавате и част от които може елементарно да избегнете.
1. Храната, приготвена в микровълновата фурна, губи част от витамините и минералите си . Установено е, че въздействието ѝ е изключително пагубно върху витамин В 12. Загубата на скъпи микроелементи и витамини от храна важи и за приготвянето ѝ посредством пържене или варене и не е характерен минус на микровълновата фурна. Лесно може да коригирате загубата, като се стремите към баланс – сервирайте приготвеното ядене с голяма порция сурови зеленчуци или плодова салата за десерт, с цел да компенсирате намалелите витамини и минерали в резултат на използването на микровълновата печка.
 Как да почистите микровълнова печка бързо и елементарно Как да почистите микровълнова печка бързо и елементарно
Не е нужно прекалено много, с цел да се трансформира микровълновата ви печка в същинска неразбория. Претопляне на спагети болонезе, изкипяло мляко,...
2. Пластмасата, фолиото и други материали, сложени в микровълновата фурна, могат да отделят нездравословни субстанции и са предпоставки за канцерогенност на храната ви . Това елементарно може да бъде избегнато, като разопаковате храната си, преди да я поставите в микровълновата фурна. Използвайте единствено стъклени съдове и керамика в нея. Пластмасата може да отдели токсични химикали и да заплаши здравето ви.
3. Според изследване, направено от доктор Магда Хаваш от Trent University, микровълните могат да окажа въздействие върху сърдечната непорочност. Препоръчва се да се стои на най-малко 30 сантиметра от уреда по време на работата му, с цел да е изцяло безвреден.
4. Изследване, издание в списание Pediatrics, разкрива всеобщата практиката младите майки да топлят кърмата за бебето си в микровълновата печка. Изследвания изрично жигосват тази процедура, доказвайки, че води до понижаване на мощните ѝ антибактериални свойства. По отношение на неукрепналия организъм на бебето не правете компромис и не употребявайте микровълновата печка. Може да продължите обаче без терзание да я ползвате за фамилията си, като употребявате стъклени съдове и добавяте към приготвената в нея и като цяло към всяка сготвена храна пресни и сурови плодове и зеленчуци, с цел да си набавите пълноценни дози витамини и минерали, витално значими за здравето ви и вярното действие на всички органи и системи.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР