Забързано ежедневие, световна глобализация, социални мрежи... Светът се променя. Непрестанно

...
Забързано ежедневие, световна глобализация, социални мрежи... Светът се променя. Непрестанно
Коментари Харесай

Хаштаг Юнайтед? Има такъв отбор!

Забързано всекидневие, международна глобализация, обществени мрежи... Светът се трансформира. Непрестанно ставаме очевидци на странности, пробвайки се да бъдем в крайник с трендовете. Неизбежно е - тези и още понятия навлизат и във футбола. През 2016 Youtube звездата Спенсър Оуен сътвори тим, който сега има най-малко 375 хиляди фена.

Спокойно, не е необходим толкоз огромен стадион. Те гледат мачовете онлайн. Всяка намира се записва и качва в Youtube, а толкоз са клиентите, които следват формалния канал на тима в платформата за видеа. Тя е главно място за подвизите на Хаштаг Юнайтед. Дори името на отбора (идва от англ. " hashtag " ) е подбудено от обществените мрежи. Символът, именуван още диез, е знак за отпратка и за търсене. Използване на хаштагове по време на всеобщи събития улеснява намирането на информация.



Това не е елементарен футболен тим.

До момента отборът се състезаваше в шоу мачове против комедианти, предприемачи или юношески обединения на клубове. От идващия сезон ще бъде част от Английската футболна пирамида. Хаштаг ще стартира от 10-то ходило, само че Оуен е уверен в бързото нанагорнище на неговите момчета. До скоро играли на " Уембли ", " Емирейтс " и " Селхърст Парк ", в този момент ще би трябвало да стартират от негостоприемни селски терени. От нулата.

 Снимка 360327
Източник:

Отборът доби още по-голяма известност с турнетата си в Съединени американски щати, Испания, Сърбия и Ирландия.

" Теоритично можем да бъдем във Висшата лига след 9 години ", споделя Спенсър Оуен. Това би привлякло голямата онлайн фенска маса и на стадиона, само че за това - когато му пристигна времето. Тимът не може да се оплаче и от липса на финанси. Основният спонсор на Хаштаг Юнайтед е известният футболен симулатор Top Еleven. Мобилната игра (с над 180 милиона потребители) стартира да финансира и Стоук Сити от сезон 2017/2018, само че тимът изпадна в Чемпиъншип. Феновете на Хаштаг се надяват това да е случайност.



Титулярните екипи са в жълто и синьо, а аварийните в лилаво.

Със сигурност това няма да е типичният британски тим. Дали ще се окаже следващата фешън нелепост или след десетилетие ще доближи до най-високото равнище? Трудно е да се каже. С вярно ръководство и задоволително финанси, за жал без тях към този момент е мъчно да бъдеш конкурентен, може и да се получи.

До тогава ще гледаме паметните мачове на Хаштаг Юнайтед в Youtube. Както над 375 хиляди фена от целия свят.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР