За зимния сезон ще има газ. Най-важно е да гарантираме

...
За зимния сезон ще има газ. Най-важно е да гарантираме
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: За зимния сезон ще има газ

За зимния сезон ще има газ. Най-важно е да подсигуряваме отоплението в учебните заведения и детските градини, не чакам проблем. Това сподели кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Подписан е контракт сред „ Булгаргаз " и „ Топлофикация ", с който се подсигурява съществуването на задоволителни количества газ и за 2023 година, съобщи тя. Има уверението, че ще има задоволителни количества и за идния отоплителен сезон.

Ново нарастване на цената на топлинната сила не е решение, счита тя, тъй като сумите ще станат непостижими за потребителите. „ Трябва да се търси метод за обезщетения поради високата цена на газа. „ Топлофикация " ще продължава да натрупа задължения. При тази голяма разлика и без обезщетения няма по какъв начин да не натрупа. Дали ще стане държавна благосъстоятелност е въпрос на диалози, договаряния, сметки. Важно е „ Топлофикация " да остане обществена благосъстоятелност, изрично не може да разясняваме въпроса за приватизация ", добави Йорданка Фандъкова.

Тя акцентира, че е належащо да се осъществя проектът за рационализация на топлинното сдружение и създаване на когенерационни мощности, които да създават електричество.

По думите й не се планува понижаване на уличното осветяване. Икономии на този стадий могат да се вършат само в административните здания, изясни тя.Високите цени на горивата са причина за връщане на хората в градския превоз.

Столичният автопарк е съвсем изцяло освежен, означи столичният кмет. Следващата година се чакат 29 нови трамвая, а до края на годината - още 52 електробуса. До края на годината е обезпечено придвижването на столичния превоз с доста сериозна финансова дисциплинираност от страна на сдруженията, съобщи Фандъкова.

Много значима е цялостната визия за града. Основните ми старания сега, наред със строителството на метрото и градския превоз, е доразширението на Южната дъга и вътрешните кръгове, тъй като тогава към този момент осигуряваме алтернативата за придвижване на колите. Тогава можем да разясняваме и уголемение на пешеходни зони ", съобщи кметът на Столична община.

В понеделник стартира цялостната реорганизация на улица „ Кукуш " - замяна на канализация, водопроводи, ново осветяване.

Всяка година се почистват към 100 км речни корита на територията на града, има и система за предизвестие. „ Но каквато и предварителна защита да се оправи, има обстановки, в които би трябвало да се избавят хора ", добави Фандъкова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР