За здрави бели дробове променете начина си на живот и

...
За здрави бели дробове променете начина си на живот и
Коментари Харесай

Продукти, които подобряват работата на белите дробове

За здрави бели дробове променете метода си на живот и диетата!

Поддържането на здравето на белите дробове е от решаващо значение за благосъстоянието ви като цяло, само че редица фактори, като тютюнопушене и излагането на отрови от околната среда, могат да влошат здравето на този значим орган. Хранителните привички също са доста значими за здравето на белите дробове.

Изследванията демонстрират, че измененията в метода на живот, в това число спазването на диета, могат да оказват помощ за предпазването на белите дробове и даже да понижат увреждането и признаците на болестта.

Освен това е открито, че избрани храни са изключително потребни за белодробната функционалност.

20 храни за здрави бели дробове:

Цвекло
Както подземната, по този начин и надземната част на цвеклото са богати на нитрати, за които е потвърдено, че усъвършенстват белодробната функционалност. Нитратите спомагат за отпущането на кръвоносните съдове, понижават кръвното налягане и усъвършенстват приема на О2.

Червени чушки
Червените чушки са един от най-богатите източници на витамин С, който работи като мощен антиоксидант. Приемът на витамин С в организма е изключително значим за пушачите, на които се предлага по-висока дневна доза от непушачите, като по този метод се усъвършенства белодробната функционалност.

Ябълка
Проучванията демонстрират, че потреблението на пет или повече ябълки седмично е обвързвана с по-добра белодробна функционалност и понижен риск от развиване на хронично белодробно заболяване. Приемът на ябълки също е обвързван с по-нисък риск от астма и рак на белия дроб. Това се дължи на високата централизация на антиоксиданти в ябълките, в това число флавоноиди и витамин С.

Тиква
Тиквата съдържа доста съединения, които оказват помощ да се поддържа здравето на белите дробове. Особено богата е на каротеноиди, които имат мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Куркума
Куркумата постоянно се употребява за възстановяване на цялостното здраве. Куркуминът е изключително потребен за белодробната функционалност.

Домат
Доматът е един от най-богатите източници на ликопен, каротеноиден антиоксидант, който е обвързван с възстановяване на здравето на белите дробове.

Боровинка
Боровинките са богати на хранителни свойства и тяхната консумация е обвързвана с редица изгоди за здравето, в това число предотвратяване здравето на белите дробове. Боровинките са богат източник на антоцианини, за които е потвърдено, че защищават белодробната тъкан от увреждане.

Зелен чай
Зеленият чай е напитка, която има впечатляващ резултат върху здравето. Неговите антиоксидантни и противовъзпалителни резултати оказват помощ при лекуването на белодробна фиброза, заболяване, характеризиращо се с прогресивни белези на белодробната тъкан, които заплашват белодробната функционалност.

Червено зеле
Червеното зеле е наличен и богат източник на антоцианини, растителни пигменти, които придават на този зарзават ослепителен цвят. Приемът на антоцианини в организма е обвързван с възстановяване на белодробната функционалност.

Грах
Грахът съдържа съединения, наречени изофлавони. Диета, богата на изофлавони, е обвързвана с понижен риск от редица болести. Консумацията на изофлавони изключително оказва помощ при зной.

Зехтин
Консумацията на зехтин оказва помощ за отбрана против респираторни болести като астма. Зехтинът е съсредоточен източник на противовъзпалителни антиоксиданти.

Стриди
Стридите са цялостни с хранителни субстанции, които са от значително значение за здравето на белите дробове, в това число цинк, селен, витамин В и мед.

Кисело мляко
Киселото мляко е богато на калций, калий, фосфор и селен, хранителни субстанции, които могат да оказват помощ за подсилване на белодробната функционалност.

Бразилски орех
Бразилските орехи са измежду най-богатите източници на селен.

Проучванията демонстрират, че високият банкет на селен може да помогне за предотвратяване от рак на белия дроб.

Кафе
Кофеинът оказва помощ за отварянето на кръвоносните съдове и може да помогне за облекчение на признаците на астма, най-малко в кратковременен проект.

Манголд
Помага за разпределяне на бронхите и белите дробове. Предпазва от възпалителни процеси.

Ечемик
Ечемикът е с високо наличие на фибри. Доказано е, че диета, богата на фибри и пълнозърнести храни, може да понижи риска от гибел от белодробни болести.

Аншоа
Малки риби, цялостни с омега-3, както и други хранителни субстанции, които оказват помощ за поддържането на здравето на белите дробове.

Вижте още: Вкусни сладки с масло и крема сирене

Леща
Лещата е богата на доста хранителни субстанции, които оказват помощ за възстановяване на белодробната функционалност.

Какао
Продуктите от какао и мрачен шоколад съдържат доста флавоноидни антиоксиданти, само че също по този начин и вещество, наречено теобромин, което оказва помощ да се провиснал дихателните пътища. Приемът на какао е обвързван с по-нисък риск от развиването на рак на белия дроб.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР