За здравата, бляскава и пълна с обем коса са важни

...
За здравата, бляскава и пълна с обем коса са важни
Коментари Харесай

Защо да изберете шампоан без сулфати, ако държите на здравата коса?

За хубавичко, блестяща и цялостна с размер коса са значими освен метода на живот, храненето и грижата, само че и обикновените привички като измиването с подобаващ артикул. Сред морето от разнородни измиващи средства, обещаващи цялостни решения за гривата, намирането на верния артикул е нелека задача.

Част от козметиката, предлагана на пазара, съдържа съставки, които са нездравословни за косъма ви. Такива са шампоаните със сулфати, които би трябвало да избягвате, в случай че държите на хубавичко и цялостна с живот коса.
Правилата, които би трябвало да съблюдаваме при избор на шампоан
Основата на грижата за косата са шампоани и балсами. Много от нас ги избират, водени от обонянието и зрението си. Хубава бутилка плюс п...

Какво са сулфатите?

Те оказват помощ за дълбокото разчистване и измиване на косата и скалпа. В модерното всекидневие обаче честото миене на косата изисква доста по-нежна грижа и шампоаните със сулфати се оказват с прекомерно нападателно влияние – те почистват освен мръсотията, себума и праха, само че измиват и влагата, естествената отбрана на косата, оставят я суха, безжизнена и улесняват появяването на цъфнали краища.

Шампоаните със сулфати образуват доста пяна, заради което са подобаващ артикул 1-2 пъти в месеца за коса, която е стилизирана и с доста наслоявания на артикули, само че са изцяло несъответствуващи за ежедневна грижа, защото реализират противоположния резултат – трошливост на косъма, липса на искра и жизнеспособност. Влагата и естествените масла на кожата на главата са значими, защото подхранват косъма и поддържат блясъка и здравината му.

Не премивайте косата, тя няма потребност от толкоз пяна и толкоз нападателен метод. Освен това в никакъв случай не нанасяйте измиващия артикул по дължините и върху връхчетата, а единствено в корените посредством масаж. При изплакване, стичащата се по дължините пяна, прави задоволително работа.

Кой да не употребява шампоаните със сулфати?
Край на косопада с този шампоан с чесън
Изпитваме съществени усложнения и терзания щом стане въпрос за типа на косата ни, здравината и лъскавината й.  Домашен лековит...

Дамите с чуплива или къдрава коса, притежателките на суха коса и изсъхнал скалп, тези, чиито косъм е податлив към раздробяване, тънък и без искра би трябвало да потърсят шампоани, които не съдържат сулфати. Притежателките на лоен скалп, дамите, които упражняват интензивно и се потят щедро, и тези, които наслояват голям брой стилизиращи артикули върху гривата си, могат да употребяват сходни почистващи средства 1-2 пъти в месеца, с цел да подсигуряват цялостната непорочност на косата си и да прочистят скалпа, само че не по-често.

Редовната приложимост на шампоан, съдържащ сулфат, даже върху мазна коса би било пагубно за хубостта ѝ. Отнемайки себума ѝ, този почистващ артикул подтиква скалпа да създава интензивно още повече себум, с цел да възвърне отмития, с което в действителност не помагате на косата да има по-здрав тип и не се справяте с омазняването.

Шампоаните със сулфати са извънредно непрепоръчителни и за боядисани коси. Те отмиват цвета извънредно нападателно и това води до нужда от по-често боядисване, което пък неизбежно поврежда косъма и го прави трошлив. Изборът на нежно измиващо средство, съхраняващо цвета на боядисаната коса, е наложителен.

Шампоаните със сулфати би трябвало да бъдат избягвани и от притежателките на сензитивен скалп. Те биха могли да го раздразнят и да доведат до проблеми със здравето и положението му.

Заменяйки шампоана си с подобен без наличие на сулфати, е значимо да знаете, че се нанася в дребни количества върху изцяло мокра коса, измива  се добре и се приключва с еликсир по дължините или със стилизиращ крем за искра без отмиване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР