За здрав сън температурата в стаята трябва да е 16

...
За здрав сън температурата в стаята трябва да е 16
Коментари Харесай

Ето кои са идеалните условия за здрав сън

За здрав сън температурата в стаята би трябвало да е 16 градуса, помещението да е мрачно, чисто и с бели стени, а чаршафите да са сменяни скоро, разкри английска анкета, представена от в. "Портсмут нюз ".

Оптимални условия в леглото обезпечават две възглавници и пижама.

Препоръчително е телефонът да бъде спретнат 37 минути преди заспиване. Това обаче вършат единствено две трети от интервюираните.

Повечето хора признаха, че спят по-добре, в случай че сътрудникът им не е с тях в леглото. По-склонни да изхвърлят половинката си от фамилното ложе в името на съня, са дамите. 40 % заспиват единствено в случай че стаята е напълно тъмна, а една четвърт държат и на цялостната тишина.

Много хора обичат да четат преди заспиване. Една трета от интервюираните избират изданията на хартия. Те са три пъти повече от феновете на електронните книги.

Повечето британци спят на дясната си страна, със свити крайници. По тил спят единствено пет %.

Всеки пети мисли, че сексът е най-хубавата гаранция за здрав сън.

Идеалната дълготрайност на съня, съгласно множеството интервюирани, е осем часа. Всеки четвърти обаче не може даже да си спомни по кое време е спал толкоз доста. Една четвърт упрекват за неспокойната нощ прекомерно топлата стая, а една трета - хъркането на колегата.

Половината интервюирани признават, че след разтревожен сън са по-раздразнителни, а 25 % - че в такива дни ядат повече нездравословна храна.

Анкетата е направена измежду 2000 британци от производител на матраци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР