За запазване ветото върху присъединяването на България и Румъния към

...
За запазване ветото върху присъединяването на България и Румъния към
Коментари Харесай

Австрия не желае България да влезе в Шенген

За опазване ветото върху присъединението на България и Румъния към Шенген прикани вътрешният министър на Австрия Герхард Карнер. Той изрази позицията си по време на конференция във Виена във връзка свършеното през първите шест месеца от годината.

През първата половина на годината повече претенденти за леговище са напуснали Австрия, в сравнение с са новите подадени молби. Въпреки позитивната наклонност Карнер желае страната му да продължи да постанова несъгласие върху присъединението на Румъния и България към Шенген, показва локалната медия Salzburg24.

Граничният надзор е част от триумфите, тъй че обстановката остава без смяна “, сподели вътрешният министър.

През първата половина от годината повече претенденти за леговище са напуснали Австрия, в сравнение с са новите подадени молби за леговище. Граничният надзор е част от триумфите по тази причина обстановката остава непроменена “, споделя той пред локални медии.

С изявлението си министърът дава знак, че Австрия обмисля още веднъж да попречи на влизането на България в шенгенското пространство.

Миналата година участието на България в Шенген бе блокирано от Нидерландия и Австрия, а на Румъния – единствено от Австрия.

България се надява на зелена светлина за Шенген още през октомври тази година. Очаквания за сходна развръзка показаха както президентът Румен Радев, по този начин и вътрешният министър в новото постоянно държавно управление Калин Стоянов.

Припомняме, че подозрения в триумфа на тази цел се появиха още предишния месец. Тогава стана ясно, че Нидерландия може да отсрочи решението за идната година.
Изборите в Нидерландия може да забавят България към Шенген
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР