За запазване и гарантиране на работните места на всички работници

...
За запазване и гарантиране на работните места на всички работници
Коментари Харесай

Заплати и добър автопарк биха привлекли шофьори в столицата

За опазване и гарантиране на работните места на всички служащи и чиновници в Столичния автотранспорт, както равнене на заплатите в автотранспорта и електротранспорта.

Затова настоя в изявление за news.bg Мария Георгиева, ръководител на Синдикалната организация на КНСБ към " Столичен автотранспорт ЕАД " по отношение на настоящата тематика от последните дни за изискванията на работа.

Според нея обаче нарастването на заплатите на всички чиновници на градския превоз с 10% не е задоволително, макар че това е най-възможното на сегашния стадий.

По думите на Георгиева през годините разликата в заплащането на водачите от автотранспорта и електронтраспорта е в минус за автотранспорта с 90 лв..

Според Георгиева методът специалността да стане привлекателна е да се обнови автобусният парк и да се покачат главните заплати.

Именно неналичието на водачи постанова актуалните водачи да поставят ексклузивен труд. Натрупването на часове става в разстояние на целия месец. Въпреки изискванията, натоварването и компромисите, Мария Георгиева счита, че специалността е влиятелна и не всеки може да стане водач в градския превоз.

" Надеждата, в случай че ни остави, аз би трябвало да си отида, тъй като 10 години това ни е била битката - възстановяване изискванията на труд на водачите, по-доброто възнаграждение, подсигуряване на почивките и отпуските, както и набирането на водачи ", сподели още тя.

Георгиева даде да се разбере, че битката на всички от Столичния Автотранспорт е, без да се вкара сдружението във банкрут, за всеки служащ и чиновник да се резервира работното места. Тя не губи вяра, а има вяра, че могат да разрешат проблемите в столичния градски превоз.

По повдигнатия от общинския съвет от Българска социалистическа партия тематика за изискванията за тоалетните, които употребяват водачите, Георгиева уточни, че недоволствата са главно от нередовното разчистване, другояче проблемите са отчасти позволени.

Въпросът е подложен и пред Столична община, само че на този стадий не могат да бъдат издигнати нови тоалетни, тъй като терените са общински.

През 2012 година Столичния автотранспорт беше изправен пред банкрут и е имал големи отговорности към Национална агенция за приходите и снабдители в размер на към 20 милиона. В продължение на 7 години нещата се оправили и сдружението показвало доста по-добри резултати и всички отговорности се изплащат, изясни тя.

" Около 70% от рейсовете са сменени. Очакват се да бъдат доставени още от съчленените рейсове, което ще подсигури 90% сменена техника ". Така огромният проблем остава неналичието на водачи.

Мария Георгиева настоя още за опазване на терена на имуществото на гараж " Дружба " в капитала на Столичния Автотранспорт. Георгиeва желае още " Трамкар " да остане в сдружението на електротранспорта и малко по малко да се водят всяка година договаряния за увеличение на работните заплати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР