За задържането на Василий Дубков съобщиха вестник Новая газета Европа

...
За задържането на Василий Дубков съобщиха вестник Новая газета Европа
Коментари Харесай

Арестуваха адвокат на Навални, поддръжниците му приканват за Обяд срещу Путин

За задържането на Василий Дубков оповестиха вестник " Новая газета Европа " и съветската самостоятелна медия " СОТА ", означи Българска телеграфна агенция.

Близкият съдружник на починалия съветски опозиционер Алексей Навални - Леонид Волков, прикани във вторник руснаците да се причислят всеобщо на митинги против президента Владимир Путин на 17 март, когато в страната ще се проведат избори, заяви Ройтерс.

На 1 февруари в обява в обществените мрежи Навални прикани руснаците да стачкуват, като се съберат да гласоподават едновременно - по обяд на 17 март, под надпис " Обяд против Путин ". Хората ще могат да показват опозиция без да рискуват арести, тъй като ще се редят на опашките пред изборните секции в границите на закона.

Във видеообръщение, оповестено в платформата " Ютюб ", Волков съобщи, че апелът за митинг е бил " директен политически завет на Навални " и финален апел да се подхващат дейности.

Снимка: AP/БТА

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти, че почитателите на Навални са известни с " провокативните " си апели за нарушение на закона и че ще има последствия за тези, които се вслушват в тях.

" Това е доста рискова процедура и ще има правни последствия за тези, които откликват на тези апели ", съобщи Песков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР