За зачестили измами с покупко-продажба на дърва за огрев в

...
За зачестили измами с покупко-продажба на дърва за огрев в
Коментари Харесай

Все повече измами с дърва за огрев

За зачестили измами с покупко-продажба на дърва за огрев в Кюстендилска област оповестяват от Община Кюстендил.

Регионалната дирекция по горите (РДГ) в града е разпратила писма до кметовете на всички девет общини в района, поради получени голям брой сигнали за физически лица от ромски генезис, представящи се за снабдители на дърва, които правили разнообразни злоупотреби и предлагащи дърва без превозен билет, доказващ количеството и произхода на дървесината. Често пъти продавачите се представяли от името на кметове, наместници, юридически лица, споделиха пред Българска телеграфна агенция от РДГ.

По данни на РДГ продавачите се придвижвали с коли с кюстендилска и ловешка регистрации. Дървата се предложили най-вече на възрастни хора, прецизираха оттова.

Според Регионалната дирекция продавачите спекулирали с количеството на дървесина като купувачът заплащал доста по-голям размер от действително доставената.

Кризата покачва цените на дървата за огрев и страховете от обири

От дирекцията обясниха още, че посредством изнудване се принуждавали възрастни хора да купуват дърва, които не са поръчани. Често пъти дървата се разтоварвали пред дома на евентуален покупател, като по-късно от него се желало да ги заплати или да ги натовари назад на транспортното средство.

Те поучават всички, станали жертва на такова предложение, да подадат сигнал на незабавния телефон 112.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР