За юношеския национален отбор по футбол до 19 години ще

...
За юношеския национален отбор по футбол до 19 години ще
Коментари Харесай

Юношеските национали си поставиха за цел да впечатлят на Евро 2017

За юношеския народен тим по футбол до 19 години ще е триумф, в случай че успее да впечатли с присъединяване си на Евро 2017. Воденият от Ангел Стойков състав отпътува в петък за Грузия, където в понеделник стартира конкуренцията.

Българите се показаха доста мощно в квалификациите, като заслужиха мястото си на финалите. Там попаднаха в една група с Англия, Германия и Холандия.

" Успех е самото ни класиране на европейското състезание, само че ще желаеме да се представим по най-хубавия метод. Все отново сме измежду най-хубавите тимове и това не е малко. Ако гледаме предходните участия, не са толкоз позитивни, само че няма да се връщаме обратно. Искам да създадем положително усещане за нашата футболна общност, това за мене ще бъде позитивното ", сподели Стойков.

За България това ще е трето присъединяване във финалите на европейско състезание в тази възраст. Досега тимовете не са успявали да излязат от груповата фаза.

Селекционерът уточни, че подготовката е минала добре. По думите му футболистите са стимулирани и са спокойни, " даже на моменти прекомерно спокойни ".

" Нямаме терзания от противниците. Така като ги виждам момчетата, чувствам упоритост, мотивация в тях, подготвеност да се оправят против всеки един. За нас е спомагателен тласък ", сподели Стойков.

" Не мога да кажа кой е най-силният тим всред Англия, Германия и Холандия. Всички тимове в нашата група са мощни, включително и ние. Надявам се ние да бъдем най-хубавия тим в групата. Уважавам всеки един от тях, само че търсим максимума от всяка една среща. "

Стойков уточни, че тимът би трябвало да играе по този начин, както е играл в квалификациите. И добави, че отбраната стартира от офанзивата. " Не мога да кажа, че ще играем крепко в отбрана. Ако сме нападателни и начело, ще ни бъде по-лесно. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР