За вярващия човек всекидневно се случват чудеса. Нашите духовни очи,

...
За вярващия човек всекидневно се случват чудеса. Нашите духовни очи,
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: За вярващия човек всекидневно се случват чудеса, духовните ни очи като че ли са затворени

„ За вярващия човек ежедневно се случват чудеса. Нашите духовни очи, сякаш са затворени за чудесата към нас, тъй като сме привикнали да възприемаме чудото като фойерверк, светлини и светкавици, само че чудото е човешкият живот. Чудесата ни съпровождат, само че би трябвало да имаме очи и уши за тях. Винаги би трябвало да благодарим на Бог “. Това сподели в предаването на „ Тази неделя “ Западно и Средноевропейският митрополит Антоний.

Митрополит Антоний ще замести патриарх Неофит и ще отслужи светата литургия в катедралата „ Св. Александър Невски “ тази вечер в 18 ч, както и рождественската литургия на 25 декемрври в в 9:30 ч.

„ Негово Светейшество е във ВМА, където лекарите се грижат за неговото възобновяване и здраве. Той е в устойчиво положение. По рекомендация на лекарите не се позволяват лица до него, с цел да бъде непокътната стерилна конюнктура. Българската православна черква приканва всички да се молим, тъй като молитвата е най-голямото оръжие на всеки един християнин и най-великото знамение, което Бог прави по нашите молебствия “, каза Западно и Средноевропейският митрополит Антоний.

Той изясни по какъв начин да се подготвим за празничните дни. „ Преди всичко би трябвало да се подготвим с молитва осъзнавайки чудото, което се прави на Рождество Христово. Днешният ден, Бъдни вечер, е вечерта, в която всички се събираме не към материалната софра, а към духовната, в която чакаме да се роди спасителят, разтваряме яслите на сърцата си, с цел да можем да го посрещнем “, сподели митрополит Антоний.

По думите му сме отвикнали да споделяме „ благодаря “ даже на най-близките към нас. „ Оправдавайки се със суетата на всекидневието и забързания живот, сякаш все по-малко имаме време за стойностните неща в нашия живот, а те са непреходните, а не материалните. Войните, рецесиите, пандемиите ни карат да се замислим за преходността на човешкия живот и за късия период. Тогава осъзнаваме къде е истината “, добави митрополит Антоний

В навечерието на Рождество Христово той насочи обръщение към вярващите: „ Мир в сърцата, обич, която да раздаваме, да бъдем Христови възпитаници и миротворци, да свидетелстваме посредством делата на любовта и вярата и да се молим Бог да благослови България и да ни даде по-добри съдбини “.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР