За вторник е насрочен и първият панел, посветен на европейската

...
За вторник е насрочен и първият панел, посветен на европейската
Коментари Харесай

Започва Световният икономически форум в Давос frognews.bg

За вторник е плануван и първият панел, отдаден на европейската защита. В него ще се включат президентите на Полша Анджей Дуда и на Латвия Гитанас Науседа – основни съдружници на Украйна във водената от Русия война.

 

Очаква се във форума да се включи и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, както и немският канцлер Олаф Шолц, премиера на Финландия Сана Марин, на Испания – Педро Санчес и доста други водещи политически фигури. Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева и президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард също ще бъдат част от участниците.

 

Освен войната в Украйна, разисквани ще бъдат и тематики като икономическото възобновяване след пандемията от COVID-19, както и климатичните промени.

 

Световният стопански конгрес в Давос се завръща след двегодишно спиране, наложено от пандемията. Стотици хора няма да участват, като измежду тях са огромни имена в областта на финансите. В Давос няма да отидат и нормалния контингент от съветски олигарси.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР