За втори път в рамките на пет дни НАСА прекрати

...
За втори път в рамките на пет дни НАСА прекрати
Коментари Харесай

НАСА отложи изстрелването на „Артемис 1”

За повторно в границите на пет дни НАСА приключи противоположното преброяване и отсрочи планувания опит за изстрелване на гигантската си ракета от последващо потомство - „ Артемис 1 ", написа Ройтерс.
По време на зареждането през вчерашния ден е прозвучала тревога за свръхналягане и то за малко е било прекратено. Не са били установени вреди и зареждането с гориво е траяло. Минути по-късно обаче водородното гориво е почнало да изтича от секция на мотора в долната част на ракетата.

Припомняме, че в понеделник беше открита цепнатина в междинния контейнер - част от ракетата „ Артемис 1 ", която свързва резервоарите за течен водород и течен О2. Възникна и проблем с един от четирите големи мотора.

Целта на задачата „ Артемис 1 " е да сложи началото на американската стратегия за завръщане на Луната, да откри трайно наличие на нея и да я употребява като трамплин за бъдещи задачи до Марс. НАСА се надява да изпрати четирима астронавти в орбита към естествения сателит на Земята през 2024 година и най-рано през 2025 година екипаж да кацне на повърхността ѝ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР