За втори път в рамките на месец и половина полиция

...
За втори път в рамките на месец и половина полиция
Коментари Харесай

МВР пак влезе в офисите на футболния съюз

За повторно в границите на месец и половина полиция нахлу в базата на Българския футболен съюз. Поводът този път е следствие на икономическата полиция за това по какъв начин БФС е харчил отпусканите му от страната пари за подкрепяне на детско-юношеския спорт. Че такова следствие се води заяви преди няколко дни пред бТВ шефът на националната полиция Христо Терзийски.

В няколко репортажа бТВ описа, че с парите, отпускани за детско-юношески футбол, са купувани екипи от записана в България компания на афганистанци, която след това е трансферирана на клошар. Освен това е плащано за нощувки в хотели на близки на шефовете на БФС. От съюза отхвърлиха парите да са харчени в нарушаване.

Засега от Министерство на вътрешните работи не оповестяват повече детайлности за акцията си. На място има екипи на жандармерията, които ревизират всички коли. Предполага се, че се изземват документи.

Това е второто сходно посещаване във футболната централа. На 15 октомври в базата нахлуха екипи на ГДБОП. Часове по-рано дългогодишният президент Борислав Михайлов подаде оставка, откакто министър председателят Бойко Борисов разгласи, че в противоположен случай страната ще приключи връзките си със спортната организация. Разследването на ГДБОП е за споразумяване на мачове. След акцията обаче проверяващите мълчат по тематиката.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР