За втори път в рамките на две седмици уличното осветление

...
За втори път в рамките на две седмици уличното осветление
Коментари Харесай

Кой реже кабелите на улични стълбове в Бургас?

За повторно в границите на две седмици уличното осветяване в бургаския комплекс " Лазур " е съзнателно развалено, оповестиха от община Бургас.

В края на март са отрязани кабелите на 34 стълба по ул. " Места " в к-с " Лазур ". Миналият уикенд са осъществени още две сходни похищения. Община Бургас продължава да търси подпомагане, с цел да се откри кой реже кабелите, само че към този момент несполучливо.

Камера от общинския видеоконтрол е снимала мъж, който съзнателно е развалил осветлението по ул. " Места " на 20 март. Според записа вандалският акт е осъществен в нощта против 21 март към 22:30 часа.



През миналия уикенд са осъществени още две сходни похищения. Отново са разрушени капаците на стълбовете, само че без да бъдат откраднати. После са срязани кабелите. В единия случай причинителят е уцелил или пък съзнателно е търсил захранващ дирек при пресечката на " Иван Вазов " и " Мария Луиза ". Така е угасил осветлението на съвсем целия бул. " Иван Вазов ".

Другото посягане е при пресечката на улиците " Кл. Охридски " и " Дебелт ".

 Снимка: Община Бургас

" За година имаме към 15 сходни случая. Обикновено множеството пъти причинителите са малолетни ", сподели в ефира на " Здравей, България " Андрей Рунчев, шеф на oбщинско дружество " Транспорт ", Бургас.

Санкцията за сходен вид закононарушение е от 500 до 5000 лева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР