За втори път в рамките на 2 седмици Народното събрание

...
За втори път в рамките на 2 седмици Народното събрание
Коментари Харесай

Парламентът потвърди морски концесии от 20 години в разрез с европейска директива

За повторно в границите на 2 седмици Народното събрание приема промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие Този път това се случи през днешния ден, като депутатите утвърдиха на второ четене държавен план за Черноморието, който бе прокаран като Законопроект за изменение и допълнение на Закона за концесиите, написа dnevnik.bg.

Законопроектът бе утвърден за рекордните 3 седмици и 4 дни от внасянето му на 24 юни до момента въпреки възражения от цивилен организации. Те чакат нова европейска наказателна процедура против България поради опита посредством тази смяна през непряк закон държавното управление да заобиколи разпоредбите на Директивата за концесиите.

На 26 юни при представянето на плана пред депутатите от отрасловата правна комисия зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева съобщи, че новите разпоредби противоречат на европейската директива за концесиите и точно по тази причина се прокарват през уредба, друга от Закона за концесиите.

С утвърдените през днешния ден промени в член 7 алинея 1 на ЗУЧК се включва текст, който разрешава плажовете да се дават посредством концесия, която включва и акватория от 200 метра с изключение на плажа. Тези концесии ще имат период от 20 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР