За втори път в историята изборите у нас ще се

...
За втори път в историята изборите у нас ще се
Коментари Харесай

Малко над 6,708 млн. българи имат право на глас на изборите 2 в 1

За повторно в историята изборите у нас ще се проведат напълно на машини, а за първи път парламентарните и президентските съответстват и ще се проведат 2 в 1.

Кандидат-президентските двойки са 23, а претендентите за народни представители - 5067, издигнати са от 27 партии и обединения. Още не е прочут окончателният брой на вписаните в изборните описи, само че по предварителни данни те са 6 708 189 души, напомня Bulgaria ON AIR.

Българските жители в чужбина могат да упражнят правото си на глас в 751 секции в 68 страни. Първи ще отворят секциите в Нова Зеландия. Вотът зад граница ще завърши в 6:00 часа българско време в понеделник, 15 ноември 2021 година, когато затворят секциите в американските щати Калифорния, Аризона и Невада.

В 9399 секции в страната за повторно ще се гласоподава единствено с машини, като в най-малко 2121 ще има по две устройства.

Само с машини ще се гласоподава и в 208 секции в чужбина, като във всяка от тях ще има по две устройства. И за двата вота ще се гласоподава на една машина и с една карта.

Днес гласуването ще стартира в 7:00 ч. и ще завърши в 20:00 ч. Изборният ден може да бъде продължен по преценка на Централната изборна комисия, в случай че в 20:00 часа пред изборните пространства има искащи да гласоподават. Но удължаването може да е най-вече с един час.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР