За втори път спецсъдът върна делото срещу Ветко и Маринела

...
За втори път спецсъдът върна делото срещу Ветко и Маринела
Коментари Харесай

Съдът отново върна делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви

За повторно спецсъдът върна делото против Ветко и Маринела Арабаджиеви на изправителен. Освен това магистратите пуснаха под домакински арест съпрузите. Маринела Арабаджиева би трябвало да излезе неотложно на независимост, а брачният партньор й би трябвало да изчака решението на горната инстанция.

Един от претекстовете съдът да върне делото на прокуратурата е проблем с европейската заповед за арест на Вълчо Арабаджиев. За него нямало позволение да бъде екстрадиран от Испания за данъчни закононарушения. Така съгласно съда на Арабаджиев би трябвало да бъде повдигнато отначало обвиняване за данъчни закононарушения, защото единствено преди дни пристигнало такова позволение от Испания.

Специализираният съд върна в ареста Маринела Арабаджиева

"Прокуратурата сподели, че ще стачкува, както и част от юристите ще апелират ограниченията. Считам, че гаранция 500 000 лв. е прекалено огромна за моя клиент. Почти две години той е с тази гаранция, не се е укривал. За повторно съдът се произнася, че са позволени процесуално нарушавания от държавното обвиняване ", изясни юристът на Вълчо Арабаджиев-младши Мариана Тодорова, представена от Нова телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР