За втори път от началото на сезона в Националната хокейна

...
За втори път от началото на сезона в Националната хокейна
Коментари Харесай

Тампа Бей спечели второто дерби на Флорида за сезона в НХЛ

За повторно от началото на сезона в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада тимът на Тампа Бей Лайтининг се наложи над отбора на Флорида Пантърс в дербито на Слънчевия щат. След като на 21 октомври „ светкавиците “ победиха с 3:2 след продължение като посетители през миналата нощ те се постановиха с безапелационното 4:1 вкъщи.
 Тампа Бей завоюва първото за сезона дерби с Флорида Тампа Бей завоюва първото за сезона дерби с Флорида
Пат Маруун откри резултата за домакините 8:40 след началото на срещата, като това си остана и единственото попадение за първата третина. Във втората също падна единствено един гол, като той бе дело на Зак Далпе, който изравни резултата 6:02 след началото на частта.

В третия интервал обаче „ светкавиците “ удариха цели три пъти вратата на Сергей Бобровски, като точни бяха Брейдън Пойнт (3:03), Михайл Сергачев (7:22) и капитанът Стивън Стамкос, който оформи крайното 4:1 – 3:15 преди сирената. За домакините Андрей Василевски приключи с 96% успеваемост, откакто отрази 24 от 25-те изстрела, които играчите на Флорида насочиха.

До края на постоянния сезон в НХЛ двата отбора ще се срещнат още два път, като идващият им дуел ще бъде на 6 февруари в Сънрайс. Последното дерби на Слънчевия щат ще бъде на 28 февруари, още веднъж в Тампа Бей.

Следващият съперник на „ светкавиците “ е най-навият тим в Лигата – Сиатъл, като двата отбора ще се срещнат в сряда от 2:00 часа сутринта българско време. За Пантърс идващият дуел също ще бъде с Кракен, като той ще бъде още довечера в 1:00 часа българско време.

Във краткотрайното класиране в Атлантическата дивизия на НХЛ Тампа Бей заема третото място с актив от 35 точки и пасив от 8 по отношение на водача Бостън, който обаче е и с мач по-малко. Флорида пък е на петата позиция в същата дивизия с 30 пункта.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР