За втори път Младежки дом – Монтана ще организира кулинарния

...
За втори път Младежки дом – Монтана ще организира кулинарния
Коментари Харесай

Младежкият дом в Монтана търси най-вкусните ястия

За повторно Младежки дом – Монтана ще провежда кулинарния конкурс „ Шарена софра “.

В него могат да се включат непрофесионални готвачи, без ограничаване на пол и възраст. Любителите кулинари ще мерят сили в три раздела: Предястия, Основни ястия и Десерти. Всеки самичък преценя какво ядене да подготви, по какъв начин и какви артикули да употребява. Един участник може да вземе присъединяване и в трите раздела. Крайният период, в който искащите могат да заявят присъединяване във вкусното предизвикателство е 22 ноември.

Заявките за присъединяване се одобряват на имейл: [email protected], на телефон: 096/ 305103 и на място в Общински младежкия дом /бул. „ Трети март “ №98/.

Участниците наложително би трябвало да посочат три имена, възраст, обитаемо място, раздел, име на ястието / изделието, рецепта, телефон и имейл за контакт.

Откриването на второто издание на „ Шарена софра “ ще е на 26 ноември /събота/ от 11.00 часа във фоайето на Младежкия дом. Участниците би трябвало авансово да донесат готовите ястия сред 9.00 и 10.30 часа в институцията на тази дата. Компетентно жури ще оцени най- вкусните и забавни ястия. Освен вкусови данни, те ще търсят и най-атрактивно поднесените произведения. Храната с изключение на сила за тялото, би трябвало да бъде и изкуство. Отличените справедливо ще получат диплом и награди, а всички останали грамота за присъединяване. След края на състезанието всички участници и посетители ще могат да дегустират кулинарните творения.

Целта на състезанието „ Шарена софра “ е от една страна да даде опция за изява на феновете на кулинарното изкуство, а от друга да се запази и разпространява българската и съвременна кухня.

Запретнете ръкави, пригответе най-вкусните ястия и ги изложете в Младежкия дом. Когато ги приготвяте, с изключение на нужните артикули, не забравяйте да добавите и щипка „ мурафет “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР