За втора поредна Олимпиада имаме 8 квоти и искам да

...
За втора поредна Олимпиада имаме 8 квоти и искам да
Коментари Харесай

Екатерина Дафовска за Кузманов: Въпреки него имаме 8 квоти за Олимпиадата

„ За втора поредна Олимпиада имаме 8 квоти и желая да посветя този триумф на някогашния състезателен министър Андрей Кузманов, който неверно се изрече, че имаме единствено една квота, а федерацията разполага с толкоз доста пари. Искам да му пожелая и той да класира толкоз спортисти за Олимпийски игри. Знаем какво ни е коствало това - присъединяване във всички съревнование от Световните купи, без значение от проблеми и травми. Преди тези Олимпиади предходния път, когато сме имали цялостни квоти, е през 1992 година ", сподели на конференция Екатерина Дафовска.

„ Това бе извънредно тежка година за зимните спортове предвид на финансирането. Ние бяхме на назад във времето, оставени за дофинансиране. Успяхме да се оправим с огромни перипети. Не успяхме по проект да организираме лагерите към Нова година. Трябваше да платим авансово, а нямахме средствата. Това сътвори напрежение сред спортистите, а и сред нас. Стана по този начин, че Министерският съвет гласоподава, че царят дава, а пъдарят не дава. Гласуваните пари от октомври, които са 80 000 лв., получихме на 22 декември. Накрая основната финансистка, назначена от министър Кузманов, остави нашите подписи последни. Не знам дали не си връща на мен. Тя е някогашна жена на господин Анев и е била счетоводителка в нашата федерация. Говорих с министър Кузманов по тематиката, само че той ме увери, че няма такова персонално връзки. Фактите обаче са други и подчинените му се опитваха да спъват нещата. Така средствата, гласувани на 26 октомври като дофинансиране, получихме в края на година. Трябваше да чакаме встъпването в служба на новия министър, да тръпнем, да работим със заеми. Нека основната финансистка да каже за какво се получи по този начин, в случай че има героизъм ", прикани олимпийската ни шампионка от Нагано през 1998 година.

Дафовска добави, че един милион за година не е доста за поддържане на зимен спорт. „ Ако някой мисли, че може да се оправи, да заповяда. Само ваксите на норвежкия тим костват два пъти повече за година. Нека да има държавна политика в спорта, а не да се чудим от кое място да намираме пари. Истината е, че до момента някои федерации се употребиха с политически подкрепи и за тях имаше пари, за другите - не. За последните 12 години няма никаква промяна ", безапелационна е Дафовски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР