За втора поредна нощ турските случаи се удвоиха спрямо предишния

...
За втора поредна нощ турските случаи се удвоиха спрямо предишния
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Случаите в Турция се удвоиха за нощ

За втора поредна нощ турските случаи се удвоиха по отношение на предходния ден, както стана и в неделя. Всички съветски учебни заведения излизат във почивка, Съединени американски щати вкарват нови ограничавания, а броят на инфектираните по света скоро ще бъде 200 хиляди души.

" Дневник " следи най-важното, обвързвано с ковид по света. За протичащото се в България четете тук.

Ключови моменти 08:50Кипър постанова от 21 март двуседмична възбрана за полети от 28 страни, заяви здравният министър Константинос Йоану, представен от ТАСС.

От 3 ч. през нощта кипърско време на 21 март 2020 година за период от 14 дни е неразрешено, като се изключи товарни полети, да летят до летищата в Ларнака и Пафос самолети от следните страни: Бахрейн, Беларус, Белгия, България, Египет, Естония, Германия, Унгария, Ирландия, Израел, Йордания, Латвия, Ливан, Литва, Малта, Холандия, Норвегия, Полша, Катар, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Швеция, Швейцария, Украйна, Англия и Гърция ", се споделя в известието на министъра.

Решението е взето след съвещание на междуведомствения комитет за битка с ковид.08:46Първи смъртен случай на умрял от ковид в Турция и удвояване на броя на всички инфектирани до 98 души при 49 през вчерашния ден. Това е равносметката от миналата нощ, когато турските здравни управляващи разгласиха новите данни.

" Починалият бе на 89 години. Той се е заразил от служащ, който е имал контакт с Китай ", съобщи министър Фахреттин Коджа на конференция в среднощ, представен от Българска телеграфна агенция. Той уточни още, че огромна част от турските жители, чиито проби са посочили съществуване на ковид, се усъвършенстват, както и че им са обезпечени всички условия за лекуване. По думите на министъра младежите и децата елементарно се заразяват от ковид, само че не всеки път демонстрират признаци.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се чака да разгласи през днешния ден нови ограничения за битка с ковид в страната, откакто управлява съвещание, отдадено на казуса. Президентът преди този момент ще ръководи съвещание, отдадено на казуса. " Предстоящите 1-2 седмици са изключително сериозни ", разгласи Турският лекарски съюз на своя уебсайт и насочи редица рекомендации към управляващите, също представен от Българска телеграфна агенция.

Вчера в Турция плъзна слух, че в страната още веднъж ще бъде въведено изключително състояние - деликатна тематика поради събитията от опита за прелом през 2016 година Властите обаче опровергават това.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (638)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР