За втора поредна година унгарски тим препъна Лудогорец в евротурнирите.

...
За втора поредна година унгарски тим препъна Лудогорец в евротурнирите.
Коментари Харесай

Нов унгарски кошмар и "Лудогорец" е аут от Шампионската лига

За втора поредна година маджарски отбор препъна " Лудогорец " в евротурнирите. След като през предишния сезон " орлите " отпаднаха във втория прелиминарен кръг на Шампионската лига от МОЛ Види, този път " Ференцварош " спря похода на разградчани в квалификациите на най-силния европейски клубен шампионат.

" Лудогорец " отпадна още в първия прелиминарен кръг след загуби с 1:2 в Унгария и 2:3 в Разград. Това е най-лошото показване на българския първенец в квалификациите за Шампионска лига. През сезон 2015/2016 отборът отпадна от " Милсами ", само че във втория прелиминарен кръг.
НА ЖИВО: " Лудогорец " - " Ференцварош " Следете с нас реванша от първия прелиминарен кръг на Шампионската лига
След двете загуби " Лудогорец " ще продължи присъединяване си в европейските клубни шампионати във втория прелиминарен кръг на Лига Европа. Съперник на " орлите " ще бъде исландският " Валур ".

Снимка: Lap.bg

Футболистите на " Ференцварош " започнаха дуела по-настоятелно. Още в 1-ата минута Харатин стреля с глава, само че над вратата. Натискът продължи и се увенча с триумф в 17-ата минута. След центриране от корнер Харатин остана непокрит в наказателното поле и този път не сбърка.

" Лудогорец " отговори с хубаво, само че неопределено осъществяване на директен свободен удар на Марселиньо, а в 21-ата минута Ренан за повторно трябваше да вади топката от вратата си. Защитниците на домакините не се схванаха, Зубков подаде на Шкварка и той от дребен ъгъл беше прецизен за 2:0.

Българският отбор реагира незабавно! Георги Терзиев беше най-съобразителен след центриране от корнер и с глава върна едно попадение.

" Лудогорец " имаше опция и да изравни през първото полувреме. Якуб Швиерчок беше фаулиран в наказателното поле, а по-късно получи опция да извърши дузпа. Полякът опита в жанр " Паненка ", само че вратарят мазета. До края на полувремето по-опасни обстановки липсваха.

Снимка: Lap.bg

Втората част стартира по подобен метод - с гол на " Ференцварош ". Точен за 3:1 след пробив отляво беше Нгуен.

След попадението темпото в играта спадна. В 69-ата минута Хейстер не се ориентира добре в наказателното поле на " Ференцварош " и прати топката в личната си врата за 2:3.

Снимка: ludogorets.com

" Лудогорец " продължи да пробва да означи гол, а футболистите трайно се настаниха в половината на " Ференцварош ". В 81-ата минута Козмин Моци посегна рисково към противник, а съдията не се поколеба и му сподели червен картон.

" Ференцварош " ще играе против първенеца на Малта " - " Валета " във втория прелиминарен кръг
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР