За втора поредна година столичани ще могат да се качат

...
За втора поредна година столичани ще могат да се качат
Коментари Харесай

Електрически велосипеди тръгват от днес във Витоша

За втора поредна година столичани ще могат да се качат на Витоша с електрически колела чартърен. Миналата година стартирахме с 10 електрически велосипеда за разходка на Витоша. Сега пускаме още 5, които са създадени от българска новаторска компания. Това сподели кметът Фандъкова при откриването на сезона. Електрическите колела могат да се наемат от паркинга пред Националния исторически музей.

Проектът е самодейност на Програма "Зелена София " на Столична община и мрежата за стабилно развиване "Клийнтех България ", с поддръжката на EIT Climate-KIC – най-голямото публично-частно партньорство в Европейски Съюз, подпомагащо развиването на зелени нововъведения. Решението и осъществяването на системата е на започващата компания ElJoy Bikes, която тази година сътрудничи с Е-Mountain Bike.

Като още една стъпка за по-чиста София дефинира самодейността кметът на София Йорданка Фандъкова. "Поредният новаторски план е ориентиран към дейните хора на София без значение на тяхната възраст " – уточни още кметът Фандъкова и напомни, че предишното лято велосипедите са употребени както от възпитаници и студенти, по този начин и софиянец на 80-годишна възраст.

В "Дианабад " покрай Ловния парк на ул. „ Никола Габровски “ № 1 е открита втора локация с още пет велосипеда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР