За втора поредна година програмата “Метрополитън опера: на живо от

...
За втора поредна година програмата “Метрополитън опера: на живо от
Коментари Харесай

“Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк гостува в Пловдив с “Тоска на 23 март

За втора поредна година програмата “Метрополитън опера: онлайн от Ню Йорк ", която се реализира от фондациите “Америка за България " и “Виа Фест ", гостува в Пловдив по покана на интернационалния фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща ". Благодарение на към този момент обичайното партньорство, пловдивската аудитория още веднъж ще гледа най-силната продукция.

Тази година това е “Тоска " със специфичното присъединяване на Соня Йончева в основната роля на фамозната Флория Тоска. Продукцията е нова в репертоара на Метрополитън опера Ню Йорк и за първи път бе сложена на главната й сцена в новогодишната нощ на 2017 година, получавайки най-висока оценка по едно и също време от аудитория и рецензия.

Няколко месеца по-късно, през януари тази година фенове в над 2000 кино салона в целия свят съумяха да видят превъзходния театър с присъединяване на огромните звезди Соня Йончева, Желко Лучич и Виторио Григоло.

Любителите на оперното изкуство в Пловдив също ще го гледат напълно скоро - на 23 март 2018 година от 18:30 ч. в Cinema City Пловдив. Билетите към този момент са в продажба на cinemacity.bg.

В тазгодишния сезон на “Метрополитън опера: онлайн от Ню Йорк " Соня Йончева слага самобитен връх в 12 годишната история на програмата с цели три основни функции в постановките " Тоска “, " Бохеми “ и " Луиза Милър “.

След Джилда, Мими, Дездемона и Виолета, Флория Тоска е следващото завладяване на Соня Йончева от сцената на Метрополитън опера. За нея премиерата на “Тоска " в новогодишната нощ е дебют в тази роля. Нейни сътрудници са измежду най-обичаните от публиката артисти – Виторио Григоло като обичания на Тоска – Марио Каварадоси, и Желко Лужич в ролята на злодея Скарпия.

Мелодрамата, която споделя за ревностната примадона, нейния любим–художник и мечтател, и застаналия сред тях садистичен полицейски шеф, който провокира трагичните събития на финала, вълнува оперните меломани от 1900 година до през днешния ден. Музиката на Пучини е отличен образец за стила веризъм, с къси арии и потребление на parlato – думи, които се изговарят, вместо да се изпяват в моментите на напрежение.

Всяко от трите дейности в операта се развива на място в Рим, което може да се посети и през днешния ден. " Всеки има големи упования за това по какъв начин ще наподобява сцената в първо деяние – в базиликата Sant’Andrea della Valle, тъй като доста от феновете са били там и са я виждали “, споделя режисьорът Дейвид МакВикар и отбелязва, че през цялото време на " Тоска “ музиката на Пучини изисква и избрана образна величественост, която постановъчният екип на тази нова продукция се е постарал да реализира.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР