За втора поредна година Планинската спасителна служба кани всички на

...
За втора поредна година Планинската спасителна служба кани всички на
Коментари Харесай

ПСС организира лекция за безопасността в планините при зимни условия

За втора поредна година Планинската избавителна работа кани всички на лекция, на която да бъдат показани тематики, свързани с безвредното държание и престояване в планините при зимни условия. В предаването „ Хоризонт за вас “ Стоян Стоянов – шеф на отряд „ София “, сподели:

Тези срещи са с цел да се опитаме да създадем превантивни действия, да понижим случаите в планината. Това е третата по ред лекция.

Лекцията е в няколко аспекта – сигурността, която ние би трябвало да си осигурим, обвързвана с метеорологичните условия в планината, главната тематика ще е за лавините – сигурност и екипировка, уточни той.

Най-опасните в България са северните скатове, тъй като те най-често биват навяти и оттова се получават така наречен рискови снежни дъски, акцентира Стоянов. Той добави, че се усилва броят на скиорите и сноубордистите, които карат отвън пистите.

Стоянов сподели някои препоръки при попадане в лавини. 

На 10-ти януари в централата на ПСС ще се организира теоретичната част от лекцията. На 13-ти януари желаеме да поканим хората в действителна обстановка да изпитат своите умения да търсят затрупани в лавина посредством лавинен апарат и посредством други способи за търсене. Това е част от нашата упоритост да позволим на хората да си сверят часовника и да видят на какво равнище е лавинната им подготовка, сподели още Стоян Стоянов.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР