За втора поредна година Отделениeто по трансфузионна хематология при Многопрофилната

...
За втора поредна година Отделениeто по трансфузионна хематология при Многопрофилната
Коментари Харесай

Кръводарителска кампания ще има в Сливен през месец ноември

За втора поредна година Отделениeто по трансфузионна хематология при Многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Д-р Иван Селимински ", взаимно с Българския Червен кръст - Сливен, провежда акция във връзка Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи.

Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение. Акцията ще продължи през целия месец ноември. Желаещите да дарят кръв, могат да го създадат всеки работен ден от 8:00 до 14:00 часа в Кръвен център - ДКЦ 2, етаж 1. „ Пътнотранспортният травматизъм не е статистика. Това са действителни човешки ориси. Нека, участвайки в отбелязването на този ден, разберем смисъла му и да пазим себе си, околните си и другите участници в придвижването ", приканва началникът на отделението доктор Рая Ралева.

Първата инициирана акция в Сливен бе предходната година във връзка 21 ноември - Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи. Освен за възпоменание, този ден е и за признателност към профилираните екипи за незабавна помощ, полицията и медицинските експерти, които всекидневно се оправят с травматичните последствия от пътни произшествия и подкрепят потърпевшите.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР