За втора поредна година, над 1000 деца от Русе влизат

...
За втора поредна година, над 1000 деца от Русе влизат
Коментари Харесай

Над 1000 деца станаха изследователи на природата в Русе

За втора поредна година, над 1000 деца от Русе влизат в ролята на дребни откриватели. По този метод те опознават биоразнообразието, разграничават естествените феномени и спортуват на открито. В продължение на три дни близо 300 деца от 6 детски градини в Русе се научиха да разпознават сезоните и другите типове растения. Те съумяха и да допрян инсекти, от които се опасяват.

Русе

Най-вълнуващата част по време на зелените дни за децата се оказа обядът навън. Според педагозите това е най-хубавият образец подрастващите да научат коя храна е потребна, за какво би трябвало да спортуват и по какъв начин да опазят природата чиста.
Ирена Пенчева, шеф на ДГ " Зора ": Това са нови и непознати познания за тях измежду живата природа…да живеят тук.Снежинка Никова, шеф на ДГ " Русалка ": Тук влизат в разнообразни функции. Освен на дребни спортисти, те влизат в ролята на нещотърсачи, което най-вече ги забавлява…..ролята на откриватели извънредно ги възпламенява, че са го разкрили.
Освен естествените открития, децата откриха и доста нови другари.
Елена Славчева, шеф на ДГ " Детелина ": Изнесли сме център просвета - обследваме, изследваме разнообразни естествени материали.
В зелените дни се включиха единствено предучилищни групи като задачата е подрастващите да бъдат готови за образователния развой в първи клас.
Ирена Петрова, шеф на дирекция " Култура и обучение " към община Русе: Има и учебен миг, и здравословен. Учат се на това по какъв начин да се оправят в природата, това ги прави по-адаптивни. Зелените дни ще продължат даже, когато завали сняг. Стават по-калени, по-устойчиви.
За спомен децата събраха многоцветни есенни листа, шишарки, жълъди, кестени и клони, които ще подредят в галерия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР