За втора поредна година Kaufland България ще подкрепи ученици в

...
За втора поредна година Kaufland България ще подкрепи ученици в
Коментари Харесай

Kaufland дари 20 000 лева за топъл обяд на нуждаещи се ученици

За втора поредна година Kaufland България ще поддържа възпитаници в неравностойно състояние, предоставяйки средства за обезпечаване на топъл обяд от Българския червен кръст (БЧК). Дарението е в размер на 20 000 лв., като средствата са отделени от продажбата на детски играчки от личната марка на компанията Kidland®, осъществена по време на коледните празници.

 

Kaufland e обичаен сътрудник на Програмата „ Топъл обяд “, която се организира за 20-та поредна година и се стреми да понижи отпадането на деца от учебно заведение посредством обезпечаване на безвъзмездна топла храна през образователните дни. За втора година дарителската самодейност се организира с присъединяване и на клиентите на веригата. През 2022 година отделените средства от продажбите на играчки Kidland® в Кaufland също бяха на стойност 20 000 лева

 

„ Щастливи сме, че имаме опция още веднъж да подадем ръка на тази благородна самодейност „ Топъл обяд “ и с нея да вдъхнем вяра и сигурност на уязвими групи деца от цялата страна, за които компликациите с прехранването са всекидневие. Смятаме, че с акцията, която реализирахме и този декември, предоставихме късмет и на нашите клиенти да бъдат съпричастни и с един дребен жест да подкрепят образованието на децата. Вече 14 години Kaufland е сътрудник на плана, чиято задача е измежду предпочитаните тематики и за нашата компания “ сподели Кремена Георгиева, управител „ Корпоративни връзки и обществена отговорност ” в Kaufland България.

 

Над 520 000 лева е сумата на дарените средства от клиенти на Kaufland България от старта на партньорството с БЧК през 2010 година През есента клиентите на всички магазини от веригата в страната имаха опция да подаряват средства в интерес на Програма " Топъл обяд " и посредством сложени кутии за подаяние.

Благодарение на „ Топъл обяд “ близо 1800 деца в неравностойно състояние от цялата страна ще получават безвъзмезден топъл обяд всеки ден в учебно заведение през актуалната образователна година. До момента близо 2 млн. безвъзмездни топли обяда са раздадени от Програмата, а почти 24 000 деца са подкрепени.

 

За Kaufland България

Kaufland България е водач в бранша на търговията с годишен оборот от над 2 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 чиновници. През 2023 година компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден Kaufland се стреми да подтиква националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места с общи вложения от 1,6 милиарда лева Компанията непрестанно развива своята политика за стабилно развиване и под мотото „ Действията носят смяната “ се ангажира с разнообразни обществени и екологични действия – от потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за природата, през поддръжката на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР