За втора поредна година жена вдигна статуетката на победителя в

...
За втора поредна година жена вдигна статуетката на победителя в
Коментари Харесай

Милена Драгийска е МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА 2020

За втора поредна година жена подвигна статуетката на спечелилия в състезанието „ Мениджър на годината “. Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на „ Лидл България ” ЕООД е новият притежател на купата за висши мениджърски достижения у нас. Така, тя става и третата жена бизнес водач, който излиза отпред в „ Мениджър на година “ във към този момент 13-годишната история на състезанието след Виолина Маринова /Мениджър на годината 2013/ и Светла Несторова /Мениджър на годината 2019/.

Името на спечелилия тази година беше оповестено от президента на България Румен Радев на 3 ноември на стилна гала в Мраморното предверие на Националния исторически музей в наличието на финалистите от десетката на Топ мениджърите на 2020 година и издателите на уредника на състезанието списание „ Мениджър “, Васил и Александра Мирчеви.

 5_1.jpg

 

„ Приветствам най-хубавите бизнес водачи в една извънредно динамична и изпълнена с непознати до момента провокации. Но таман в такива времена изпъкват същинските водачи! “, съобщи президентът преди да отвори плика с името на спечелилия в малко одобрение към Топ мениджърите на България тази година. „ Предстоят години на значими стопански и социално-обществени промени. България разчита на вас, на вашите качества, само че и най-много на вярата, която ни давате, че модернизацията на България е допустима. Тази вяра се оглежда във вашия триумф! “, означи президентът.

„ Няма по-висококаратно самопризнание за нашата работа от тази купа! “, съобщи Мениджър на годината 2020 Милена Драгийска, незабавно откакто получи статуетката. " Моля ви, когато обявявате тази премия, безусловно прибавете след името " Милена Драгийска " и Екип - всички тези над 3000 души, които работят в Лидл България. Тяхно дело е да се открои моята кандидатура в този конкурс ", обърна се тя към уредниците от списание " Мениджър ". 

Специално направена пластика от бронз, символизираща откривателският дух, стремежа и силата на лидера е новият знак на състезанието от тази година като заменя досегашната кристална статуетка. Наградата е дело на одобрения български скулптур в региона на дребната пластика Красимир Кръстев-Ломски.

По традиция, пликът с името на спечелилия, излъчен от финалната десетка, бе връчен на президента от Силвия Пенева, ръководещ сътрудник в консултанската компания „ Делойт “, която е създател на особено основаната за състезанието методология и която всяка година прави селекцията на претендентите в три обособени стадия. Мениджър на годината 2020 е с доста безапелационен резултат и безапелационна преднина пред останалите 10 финалисти, откроила се още в края на втори тур, показа Силвия Пенева при представянето на резултатите пред самостоятелния Обществен съвет, извършен ден по-рано, който удостовери валидността им.

2020-та сигурно ще остане в историята на „ Мениджър на годината “ като годината на ритейла. Специалният приз на името на проф. доктор Лъчезар Цоцорков „ За развиване на районите “ бе присъдена на Иван Чернев, ръководител на УС на „ Кауфланд България ” ЕООД. Носителят на тази премия се откроява измежду всички останали с впечатляващи резултати, измерени още веднъж през методологията на „ Делойт “ състезанието, включваща и положителни управнически практики в няколко области измежду които устойчива претовареност, високи и трайни достижения в зелени вложения, начинания с огромно влияние за развиване на локалните общности и вложения в бъдещата работна мощ.    

Всеки един от десетимата финалисти в състезанието бе отличен и със специфична грамота за висши достижения в мениджмънта, връчени от издателите на списание Мениджър Васил и Александра Мирчеви.

 

Екипът на списание „ Мениджър “ няма да пропусне и тази година да празнува финалистите и спечелилия в най-престижния бизнес състезанието в България.  Очаквайте топ мениджърите на България и финалът на единственото по рода си съревнование за висши мениджърски достижения у нас в специфичен документален филм, който ще бъде излъчен на 29 ноември в ефира на bTV. 

Представяме ви НОВИЯ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА

Милена Драгийска  управлява „ Лидл България “ от 2007 година, когато веригата стъпва на българския пазар. Започва кариерата си в Lidl Германия през 2002 година като районен управител продажби за районите на Щутгарт и Карлсруе, след което продължава професионалното си развиване в централата на компанията, където дава отговор за разнообразни интернационалните планове за Lidl International. Член е на управителния съвет на Германо-българската индустриално-търговска камара и на УС на Съвета на дамите в бизнеса в България.

***

Генерален спонсор на 13-то издание на състезанието " Мениджър на годината " е А1. 

Състезанието за висши мениджърски достижения се организира и с поддръжката на:  Fibank ,  Johnnie Walker ,  British American Tobacco Bulgaria , Bulgaria Insurance ,  Volkswagen България.

Медийни сътрудници на самодейността са: bTV,  БТА, БНР, dir.bg, Дарик, Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, BulFoto

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР