>За втора поредна година град Камено ще събере на 6

...
>За втора поредна година град Камено ще събере на 6
Коментари Харесай

Гигантски пеперуди, парад на ретро автомобили и Фестивал на гозбата за празника на град Камено

>
За втора поредна година град Камено ще събере на 6 май всички смелчаци кулинари, които желаят да покажат своите умения пред съгражданите си. Фестивалът на домашната манджа се трансформира в емблема на празника на града.

Домашни баници, сладки, месни ястия ще бъдат едни от дребното благоприятни условия, които искащите могат да донесат на площада пред Общината на 6 май от 11 часа. Ограничения в определените ястия от претендентите няма. Записванията за Фестивала на домашната манджа ще стават в локалното читалище " Просвета-1927 година " при Димитринка Бакалова – тел. 0893 62 67 10. 

На 6-ти май от 8.30  часа  започва Божествена света литургия  –в църковния храм " Свети Георги Победоносец ", а от 10.00 часа - Тържествен водоствет.

От 10.00 часа за младежите ще се организира обичайна конкуренция с колела, а от 10.30 следва анимация на площада за най-малките поданици на Камено.  

От 10 часа в Културния дом стартира и обичайното издание на националния събор " На площада “.

Актьорите от трупата " Fireter – спектакъл на огъня и сенките “ ще приветстват жителите на Камено, облечени като великански пеперуди.

Тази година към празника на Камено по своя самодейност се включиха и Жени ГЕРБ-Бургас. Дамите от Бургас провеждат фототур под мотото " Тон в звук ". Инициаторите чакат майки с дъщери, татковци със синове или групи от приятели  на 6 май от 11.30 часа на площада пред Общината. Професионален фотограф ще направи фотография за спомен на всички, присъединили се в събитието. Единственото изискване за всички е да бъдат облечени в звук, с облекла в идентичен цвят и кореспондиращ стайлинг.

Селфи феновете ще имат неповторимата опция да се снимат пред особено направената селфи стена в духа на Камено.

Гергьовденски базар с мото " С обич към децата и театъра “ провеждат в Камено на 6 май и клуб Майки ГЕРБ към Гражданско съдружие ГЕРБ . Те ще изложат неповторимо направени от тях сладки и солени изкушения, ръчно направени сувенири и бижута на наложилия се като запазена марка пъстър и цветен щанд с " жълтите ботуши “. От 10 часа до 20 часа на площада пред Общината всеки от жителите на град Камено може да закупи от красивите, само че и също толкоз вкусни кулинарни творения на майките, както и да се допре до техните художествени умения. Със събраните средства ще бъде закупена режисура за куклен спектакъл за най-малките поданици на Камено.

От 12 часа ще бъде раздаден празничен курбан за здраве пред Общината.

Водещ тази година ще е обичаният от млади и остарели артист Руслан Мъйнов. Той ще открие и празничния концерт от 18.30 часа пред постройката на Общината.

Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на осъществяванията на най-малките от танцов отбор " Здравец ",  Георги Дюлгеров,  FOUR, Преслава Минасян и фолклорен клуб " Кайлии ".

Празникът ще приключи с хоро и заря.

 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР