За втора поредна година феновете на колоездачния спорт ще имат

...
За втора поредна година феновете на колоездачния спорт ще имат
Коментари Харесай

L’Etape Bulgaria by Tour de France се завръща във Велинград и през 2024 година

За втора поредна година почитателите на колоездачния спорт ще имат опция да се допрян до магията на най-популярния бранд в света на велосипедите - " Тур дьо Франс " посредством профилирания стадий за фенове L’Etape Bulgaria by Tour de France , който ще се организира в уикенда 27-28 юли във Велинград и района.

В първия ден от събитието - 27 юли (събота) уредниците плануват два старта без спортен темперамент - фамилно и детско каране.

На идващия ден - 28 юли (неделя) - тъкмо в 9:30 часа ще бъде даден старта на L’Etape Bulgaria by Tour de France 2024 , като през тази година участниците ще могат да избират сред два маршрута с друга дължина - дълъг (102 км) и къс (57 кг). Състезателите ще дефилират по улиците на Велинград, а незабавно след излизането от града ще бъде обещано начало и на същинската конкуренция.



Трасето планува колоездачите да поемат на юг в дебрите на живописните Родопи. Карането ще се прави по затворени за автомобилно придвижване пътища, както е по време на едно професионално съревнование. Най-високата точка, която ще доближат колоездачите е 1467 метра надморска височина, като общата денивелация за дългата отдалеченост е над 2700 м.

Накрая ще бъдат излъчени спечелили в четири разнообразни възрастови категории при мъжете и дамите, а най-бързите в L’Etape Bulgaria by Tour de France 2024 (първите трима при мъжете и при жените) ще получат като премия право на присъединяване в „ кулминационното “ L`Etape du Tour 2025 във Франция, което ще се състои по един от истинските стадии на " Тур дьо Франс " за 2025 година

Организаторите на L’Etape Bulgaria осведомиха още, че към този момент тече ранна регистрация за събитието във Велинград, като всеки искащ да се включи може да го направи до 31 март на следния линк: https://bulgaria.letapebytourdefrance.com.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР