За втора поредна година Българската федерация по тенис реализира проект

...
За втора поредна година Българската федерация по тенис реализира проект
Коментари Харесай

Министър Кралев връчи спортни колички на тенисистите Зоя Чавдарова и Калин Асенов

За втора поредна година Българската федерация по тенис осъществя план по Програмата за развиване на спорта за хора с увреждания на ММС, в който са включени и средства за закупуване на количките. През 2017 година Министерството обезпечи финансово осъществяването на Проекта с 26 000 лева, а през 2018 година има нарастване с 6 000 лева и средствата са в размер на 32 000 лева Общият бюджет на програмата е 63 100 лева, от които 25 000 са лични средства на БФТ, а 6100 са обезпечени от фондация К.Г.Б - Клуб на готините баби и " Пежо ".

" Моментът е специфичен, тъй като това е един план, който се осъществя с поддръжката на страната, на неправителствена организация, на федерацията и на една частна компания. Според мен това е верният път и би трябвало всички обществени планове да се извършват по този метод. Защото средствата, с които Министерството на младежта и спорта разполага са лимитирани, само че в случай че получим поддръжката на обществото и частните компании ще имаме опция да финансираме повече обществени планове като този. Тогава и донорите ще могат да са сигурни, че поддържат планове, които са държавен приоритет и са част от държавната политика ", сподели Кралев.

Министърът благодари на Българската федерация по тенис, че уголемява годишно своята стратегия за хора с увреждания и изрази подготвеност финансирането за нея да бъде увеличено.

" През последните 3 години променихме радикално философията за подкрепяне спорта за хора с увреждания. Преди средствата отиваха за подготовка единствено на 10-ина елитни състезатели, а в този момент Програмата е разширена по този начин, че да обхване допустимо максимален брой хора ", добави Кралев.

От новата методика за финансиране на спорта за хора с увреждания към този момент се възползваха още федерациите по канадска битка, баскетбол, гребане и конна езда.

 Снимка 374433
Източник:

Зоя Чавдарова, чиято цел е присъединяване на Паралимпийските игри в Токио през 2020 година, и Калин Асенов благодариха на Министерството на младежта и спорта, на федерацията и всички донори за оказаната поддръжка.

Генералният секретар на Българската федерация по тенис Катерина Генова акцентира, че посредством Програмата за хора с увреждания се провежда целия подготвителен развой на най-хубавите ни състезатели, обезпечава се присъединяване им в интернационалните шампионати и нужното материално-техническо обезпечаване. Тя благодари на министър Кралев за поддръжката, която ММС оказва на централата в работата й с хора с увреждания през последните две години.

Капка Амзина, представител на Клуба на готините баби, също посочи положителното партньорство сред страна, федерация и неправителствен бранш при реализирането на плана.

През тази година планът дава опция още за присъединяване в занимания по тенис на хора с увреждания, водени от професионално готови спортни експерти, на спортна база и профилирани спортни уреди и принадлежности за упражняване на тенис за хора в неравностойно състояние. Осигуряват се екипировка, спортни принадлежности, техническо съоръжение и транспортни разноски. По него се образоват и 26 деца и младежи с увреждания, разпределени на 8 групи, които организират занимания в продължение на 6 до 9 месеца в градовете София, Варна, Пловдив, Благоевград и Троян.

 Снимка 374431
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР