За втора година Велислав Борисов и Катерина Прончева от МГ

...
За втора година Велислав Борисов и Катерина Прончева от МГ
Коментари Харесай

Приключи четвъртото издание на Националния младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“2023

За втора година Велислав Борисов и Катерина Прончева от МГ „ Акад. Кирил Попов “ – Пловдив са носители на Големия приз на журито за най-хубав юношески проучвателен план в региона на филантропичните науки на завършилия в събота – 24 юни, Четвърти народен юношески конгрес „ Арнаудови срещи. Пътят към познанието “2023. Катя и Велислав получиха грамота и знака на форума за създаването си за проучването „ Фамилни имена, стимулирани от названия на специалности и занаяти “. Фаворит на Регионална библиотека „ Любен Каравелов “ с най-вече употребена библиографска литература е екип от МГ „ Баба Тонка “ с началник Ася Кулева за видеофилма „ Ето ви една концепция. По следите на австрийските архитекти в град Русе “.

Наситената стратегия с завладяващи тематики за четвърти път събра повече от 100 младежи, учители, студенти и млади експерти от цялата страна в Регионална библиотека „ Любен Каравелов “. Бяха показани 53 тематики в шест филантропични посоки. В съпътстващия културен плакат на форума участниците и гостите имаха опция да се срещнат с оператора Пламен Личев. За тях бяха планувани и разходка до Часовниковата кула и запознаване с Фонд „ Акад. Михаил Арнаудов “, а във фоайето на ІІ етаж имаха опция да прегледат изложбата „ 100 години от рождението на Иван Коларов “.

 За първа година в „ Арнаудови срещи “ участваха младежи от Омуртаг, Банско и други От русенските учебни заведения мощно беше наличието на учениците от МГ „ Баба Тонка “, СУ „ Христо Ботев “, АЕГ „ Гео Милев “, ПГ по туризъм „ Иван П. Павлов “ и други

Отличените участници бяха наградени от ръководителя на журито доктор Капка Иванова и шефа на библиотеката Теодора Евтимова.

Четвърти народен юношески конгрес „ Арнаудови срещи. Пътят към познанието “2023 се провежда от Регионална библиотека „ Любен Каравелов “ и Сдружение „ Културни пространства “ в партньорство с Регионално ръководство на образованието – Русе. Конференцията се финансира по Програма „ Култура “ на Община Русе. Научен началник на форума е доктор Капка Иванова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР