За всички тези години, в които гледаме как Том Круз

...
За всички тези години, в които гледаме как Том Круз
Коментари Харесай

Том Круз е велик - пет от най-опасните му каскади за Мисията невъзможна

За всички тези години, в които гледаме по какъв начин Том Круз рискува живота и здравето си в името на съвършените каскади, сме разбрали, че за този човек няма невъзможни неща.

Защо Том Круз е рискувал всичко през цялото време

Актьорът има ясна визия за каскадите

Същото важи и за задачите. От на следващия ден, 14 юли, по кината ще се завърти  " Мисията невъзможна: Пълна отплата - част първа " - първият от общо два кино лентата, които би трябвало да сложат завършек на франчайза. Или най-малко по този начин бе дадено.

Около него най-вече се приказва за една каскада, която е определяна от екипа на кино лентата като най-голямата и рисковата в историята на киното. В нея Том Круз се ускорява с мотор и безусловно скача от канара в бездната. След къс полет следва и отваряне на парашут.
 Том Круз,
Том Круз и най-голямата каскада в историята на киното

Том Круз е популярен

Всичко това е действително и няма никакви зелени екрани и въжета, които да обезопасят артиста, в случай че нещо се обърка. Тази каскада, която може да бъде забелязана и в филмов откъс, ни предизвика да си напомним някои от най-опасните осъществявания на Том Круз във филмите за " Мисията невъзможна ".

Преследване с хеликоптери в (2018 г.)

Неусетно изминаха пет години от стартирането на последния филм, в който Итън Хънт още веднъж трябваше да избавя света. Тогава враговете му също бяха доста, а имаше и такива под прикритие като Оугъст Уолкър (Хенри Кавил).

В развиването на екшъна има сцена, в която героят на Круз безусловно преследва този на Кавил с... хеликоптер. И не, тук компютърни ефекти и зелени екрани не е имало, тъй като тази хеликоптерна гонка е била напълно същинска. А Том Круз персонално е управлявал своя хеликоптер, до момента в който този на Хенри Кавил е бил поверен на професионален водач, написа VOX Cinemas.

На един мирис в " Мисията невъзможна: Престъпна нация " (2015 г.)

Ако не във въздуха, то заплахите дебнат под вода. В една от сцените в  " Мисията невъзможна: Престъпна нация " виждаме по какъв начин героят на Круз би трябвало да се гмурне под вода, с цел да откри излаз от заплетена обстановка.

За да бъде всичко оптимално правдиво и снимано с допустимо най-дълги повторения, артистът е работил с специалисти, които са го упражнявали по този начин, че да се научи по какъв начин да забавя сърдечния си темп. Нещо, което му е помогнало да прекара под вода внушителните шест минути и половина.
анкета
Ще гледате ли " Мисията невъзможна: Пълна отплата - част първа "?
Да, струва си най-малкото поради каскадата с мотора Не, първите филми бяха по-вълнуващи Екшън като екшън Том Круз от дълго време не ми е приветлив
Да, струва си най-малкото поради каскадата с мотора

Не, първите филми бяха по-вълнуващи

Екшън като екшън

Том Круз от дълго време не ми е приветлив

Да висиш от излитащ аероплан в   " Мисията невъзможна: Престъпна нация " (2015 г.)  

В този филм Том Круз се е раздал в действителност доста. Сцената, в която се пробва да се качи на излитащ аероплан, е снимана в изцяло действителни условия в границите на два дни.

За да бъде уловен съвършеният кадър, който да се включи във финалната версия на кино лентата, самолетът е трябвало да излети и кацне общо осем пъти. И в случай че нещо се обърка и артистът пострада, помощ не е можела да му бъде оказана, до момента в който самолетът не кацне. Имало е и е сериозен миг, в който поради високата скорост, камъче е блъснало Круз в региона на ребрата и едвам не е предизвикало строшаване.

Да изкачиш " Бурж Халифа " в " Мисията невъзможна: Режим Фантом " (2011 г.)

Защо му е на човек да изкачва една от най-високите здания в света в случай, че всичко това може да бъде основано на зелен екран благодарение на компютърните технологии.

Но тук приказваме за Том Круз въпреки всичко и той е желал за следващ път всичко да наподобява оптимално реалистично. А и да провокира себе си, несъмнено. Преди каскадата всичко е било съветвано с няколко професионални катерачи, каскадьори, архитекти и инженери. 

Изкачване на канара в " Мисията невъзможна 2 " (2000 г.)

Завършваме листата с луди и рискови каскади със сцената, с която стартира вторият филм от франчайза. В нея се вижда по какъв начин Итън Хънт изкачва висока канара с голи ръце.

И тук също няма зелени екрани, тъй като Том Круз персонално е извършил катеренето по скалата, която съгласно Insider е висока към 600 метра. Единствено е имал обезопасяващо въже, само че скоковете от една канара на друга също са действителни.
 Докога Том Круз желае да снима филми за
Докога ще продължава с " Мисията невъзможна " Том Круз

61-годишният артист няма спиране
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР